USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку може з’явитися вулиця Сенатора Джона Маккейна

5 Травня 2022 13:18
В обласному центрі пропонують перейменувати вулицю Карбишева на вулицю Сенатора Джона Маккейна.

Пропозицію щодо перейменування вулиці оприлюднив на сайті Єдиної системи місцевих петицій Андрій Михайлов.

Чоловік наголосив, що в період декомунізації України та війни потрібно відходити від радянських і російських назв вулиць, які возвеличують, зокрема, окупаційний режим колишнього СРСР.

«Радянський генерал Дмитро Карбишев був одним з активних діячів як інженер-фортифікатор і сприяв окупації УНР та становленню радянської влади в Україні в 1920-х роках.

Пропоную назвати вулицю в Луцьку на честь сенатора США Джона Маккейна – палкого прихильника боротьби України проти росії та антиукраїнських сил під час Революції Гідності та війни росії проти України з 2014 року», – зазначив автор петиції.

Аби його пропозицію розглянула Луцька міська рада, петиція має зібрати як мінімум 300 підписів протягом 15 діб. Підтримати ідею Андрія Михайлова можна тут.

Довідка

Джон Сідней Маккейн ІІІ (1936-2018) – американський державний діяч, політик, республіканець, сенатор від штату Аризона (1987-2018), відомий своєю критикою влади Барака Обами, Дональда Трампа, Ангели Меркель і позицією на підтримку України.

Під час масових протестів українців після силового розгону Євромайдану в Києві сенатор приїхав до Києва, де зустрівся з міністром закордонних справ України Леонідом Кожарою та відвідав наметове містечко. Маккейн вважав: якщо силові розгони протестів триватимуть і надалі, США повинні застосувати проти їх винуватців економічні санкції.

Перебуваючи на військовій базі НАТО в литовському містечку Зокняй, закликав американську владу допомогти Україні з озброєнням, оскільки відсутність допомоги «лише заохочує путіна» до ескалації конфлікту з Україною.

У 2015 році заявив, що про федералізацію України можна буде говорити лише після того, як Росія поверне Крим та забере свої війська з Донбасу.

За даними експертного опитування, проведеного на початку 2015 року Інститутом світової політики, Маккейн посів третє місце у списку найкращих лобістів України у світі.

23 серпня 2015 року під час візиту до Таллінна в рамках поїздки групи американських сенаторів до Естонії, Швеції, Норвегії та Латвії заявив: «Ми маємо справу з головорізом, ім'я якого володимир путін».

Новорічну ніч 2017 року провів у Маріуполі, де заявив, що США мають надати летальну зброю Україні.

За послідовну підтримку України в квітні 2019 року на честь Маккейна була названа вулиця в Києві.

Читати ще: У Луцьку хочуть перейменувати і реконструювати Меморіал вічної слави

Нагадаємо, в процесі декомунізації в Луцьку вирішили перейменувати п’ять вулиць. Вулицю Федорова перейменують на вулицю Героїв-добровольців, вулицю Ярощука – на вулицю Сергія Тимошенка, вулицю Боженка – на Магістральну, вулицю Говорова – на Павла Чубинського, а вулицю Нікішина – на вулицю Михайла Вербицького.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Радувець Ларіса Показати IP 5 Травня 2022 14:45
Можна і якусь набагато кращу вулицю перейменувати, хороший чоловік для українців був!
Микола Показати IP 5 Травня 2022 15:35
Ярощука на Маккейна, надто великий масштаб особистості сенатора щоб перейменовувати вулицю з промислової зони. Карбишева можна нейтрально перейменувати на Крижану.
читач до Микола Показати IP 5 Травня 2022 17:17
Плюсую! І дуже дуже шкодую, що Маккейн на власні очі не побачив, як діє українська армія і як протистоїть русні український народ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus