USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку на Соборності водій Fiat збив чоловіка поза переходом: керманича покарали умовно

25 Грудня 2022 11:07
Лучанина, який став винуватцям ДТП, збивши на проспекті Соборності чоловіка у 2019 році, покарали умовно.

Відповідний вирок виніс Луцький міськрайонний суд.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 7 лютого на проспекті Соборності о 5.30. Рухаючись зі швидкістю 30 кілометрів на годину, водій Fiat Doblo Сергій Л. під’їжджав до регульованого пішохідного переходу, який в той час працював в режимі жовтого сигналу. Однак керманич не помітив чоловіка, який переходив дорогу поза переходом, та збив його. Внаслідок ДТП потерпілий 1978 року народження отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Згідно висновку експертизи, водій мав технічну можливість уникнути дорожньо-транспортної пригоди. Керманич також визнав вину під час розгляду справи, попросивши суд суворо його не карати та не позбавляти права керування транспортними засобами, оскільки на його утриманні перебуває троє малолітніх дітей, а він неофіційно працює таксистом, що є його єдиним джерелом доходів.

Потерпілий, своєю чергою, поклався на думку суду щодо міри покарання. У підсумку суд вирішив три роки реального терміну для винуватця ДТП замінити на два роки умовного покарання.

Також суд частково задовольнив цивільний позов постраждалого, стягнувши на його користь майже 17 тисяч гривень матеріальної шкоди та 15 тисяч моральної шкоди.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ВВ Показати IP 25 Грудня 2022 15:59
І де логіка?!! Він лізе і ще й потерпілий, по справедливості це з того пішохода потрібно стягнути витрати на ремонт автомобіля+моральні. Оце гавно-закон
Тарас Показати IP 25 Грудня 2022 18:49
Їхав 30 км/год, не порушував правила. В темну пору доби, чоловік в темному одязі, переходив дорогу де йому заманеться, а ти остався винний і отримав умовне. Супер у нас все логічно)) шкода водія…
лінивець Показати IP 25 Грудня 2022 18:52
Ще треба судити машиністів поїздів за те що люди вночі по рельсам лазять, електриків за те шо хтось пальці в розетку засунув, згвалтованих жінок за те що провокують неадекватів та збоченців, потерпілих від розбійних нападів за те що носять при собі гроші та золото,будівельників за те що орендарі несучі стіни зруйнували і будинок завалився, і взагалі водіям треба заборонити користуватись власним транспортом бо вони заважають лазити пішоходам в темну пору доби там де їм заманеться вибігаючи на дорогу -обнагліли вже зовсім...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus