USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку на Центральному пляжі перевірили рятувальний пост. Чи належно працює

30 Червня 2023 09:47
У Луцьку рятувальники перевіряли, чи належно функціонує рятувальний пост на Центральному пляжі річки Стир. На цьому посту чергують троє працівників-рятувальників.

Про це розповів Суспільному інспектор райуправління Держслужби з надзвичайних ситуацій в області Владислав Семененко.

З його слів, перевірки облаштованих пляжів для купання в області здійснюють регулярно, без попереджень.

«Рятувальники для ефективнішої роботи надали рекомендацію звернутися в міськраду, щоб кущі пообрізати для кращого огляду. Даний пляж відповідає повністю всім нормам», – каже рятувальник.
Рятувальний пост на Центральному пляжі працює щодня з 10:00 до 20:00. Як розповів працівник поста Дмитро Ворона, який стежить за безпекою лучан та гостей міста на Центральному пляжі 10 рік, на посту є облаштована аптечка.

«Спирт, перекись, усе в робочому стані, бо постійно доводиться брати, ось бинт, необхідні таблетки: валідол, ібупрофен», – каже рятувальник.

26 червня на будиночку вивісили зелений прапорець. Це означає, що купатися можна. З його слів, проби води спеціалісти беруть раз у декілька тижнів.
Загалом Центральний пляж працює впродовж червня, липня й серпня. Зі слів Дмитра Ворони, у червні надавали допомогу вже трьом людям, яку тонули на воді. Для оперативності реагування є човен і вздовж пляжу лежать рятувальні круги.
У разі повітряної тривоги, додав працівник рятувального поста, відпочивальників просять пройти в найближче укриття, що за 300 метрів від пляжу, в спорткомплексі «Спартак».

Додамо, на Волині з початку купального сезону, що стартував 1 червня, на воді потонули двоє людей. Це трапилося в необлаштованих місцях для купання, розповіла фахівчиня відділу ДСНС області Катерина Побережник.

Торік на водоймах області, додала фахівчиня, загинули 49 людей, із яких 42 людини – в необлаштованих для купання місцях.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus