USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку на Волі та прилеглих вулицях встановлять камери відеонагляду

20 Жовтня 2021 10:59
В обласному центрі Волині планують встановити камери відеонагляду на проспекті Волі та прилеглих до нього вулицях.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 20 жовтня.

Як ідеться в інформації про стан виконання міської комплексної програми «Безпечне місто Луцьк» на 2019-2021 роки, на замовлення департаменту муніципальної варти виготовлено проєктно-кошторисну документацію з побудови нового сегменту системи «Безпечне місто Луцьк»по проспекту Волі та прилеглих до нього вулицях: Глушець, Степана Бандери, Шопена, Коперника, Чехова.

Під відеонагляд буде взято: дорожнє покриття, паркувальні майданчики, всі пішохідні переходи, велодоріжки та тротуари, сквери та відпочинкові місця. Також під відеоспостереження потраплять медичні установи та заклади освіти, які дотичні до проспекту. І вже найближчим часом буде оголошено тендер на закупівлю робіт з реалізації вищезазначеного проєкту.

В рамках реалізації цього проєкту заплановано побудувати близько 12 кілометрів волоконно-оптичних ліній зв’язку, які будуть прокладені по обидві сторони проспекту в землі, з метою уникнення їх пошкодження та дотримання міської концепції щодо зменшення кабелів у повітрі.

Заплановано встановити:

- 25 камер з функцією розпізнавання номерних знаків на проспекті та його перехрестях.

- 11 камер зі смарт-функцією розпізнавання обличчя. Ці камери будуть встановлені на входах в заклади освіти та медицини, які дотичні до проспекту.

- 155 оглядових камер відеоспостереження в межах цього проєкту, що дасть можливість диспетчерам пильно стежити та миттєво приймати рішення щодо усунення псування комунального майна та тих об'єктів інфраструктури, що будуть встановлені.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у понеділок, 18 жовтня, відновили рух громадського та приватного транспорту головною транспортною артерією Луцька – проспектом Волі. Так, на зміну старому потрісканому дорожньому покриттю прийшло нове – рівне, з яскраво-жовтою тимчасовою розміткою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus