USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

30 років у лавах ЗСУ: інвалід-військовослужбовець досі без житла

14 Березня 2016 18:18
Інвалід 2-ї групи, який майже три десятиліття віддав службі у лавах Збройних Сил України, змушений тіснитися у приміщенні гуртожитку з дружиною, двома дочками та трьома онуками. Ані у військкоматі, ані у міськраді не можуть вирішити житлову проблему лучанина.

У лавах ЗСУ Андрій Чепель прослужив з 1974 по 2003 рік. Як розповів Інформаційному агентству Волинські Новини лучанин, на квартирному обліку Міністерства оборони України він перебуває з 1993 року. У 1996 році він отримав кімнату в гуртожитку, де мешкає дотепер. З 2003 року чоловік є інвалідом армії 2-ї групи (захворювання опорно-рухового апарату). Він неодноразово звертався у міську раду та Міноборони з проханням вирішити житлову проблему.

Нині у кімнаті площею 26,8 метра квадратного мешкають, окрім Андрія Чепеля, ще шестеро осіб – його дружина, двоє дочок та троє онуків. Окрім цього, чоловік отримав висновок комісії лікарів про те, що він не може проживати в одній кімнаті з членами своєї родини. Його дружина також є інвалідом 2-ї групи, захворівши на онкозахворювання перенесла складну операцію. Разом із нею Андрій Чепель нині ночує у кухні.

Він нарікає на обман з боку чиновників, адже досі квартири від міськради отримували командири, а військкомат не подавав списки інвалідів. Діти командирів мешкають у тому ж гуртожитку, що чоловік, та роблять євроремонти помешкань. З його слів, подейкують, що багато службових квартир отримали військовослужбовці, прослуживши у лавах ЗСУ лише декілька років. Дехто з них навіть не мешкає у службових квартирах, а здає їх квартирантам.

До того ж, за його інформацією, військкомат вже пропонує кошти за квартири (250-350 тисяч гривень тим, хто відмовляється мешкати у кімнатах гуртожитку). Це, мовляв, свідчить про те, що бодай частину коштів на придбання квартир військкомат має спроможність виділяти.

Чоловік щороку, починаючи з 2003 року, надає підтвердження того, що є інвалідом, але на звернення чоловіка ніхто не реагує. Отже, він став на квартирний облік у міській раді, давав запити у міськраду та Міноборони.

У відповіді колишньої заступника міського голови Лариси Соколовської на звернення громадянина щодо поліпшення житлових умов від 26 жовтня 2015 року йшлося про те, що він перебуває на квартирному обліку виконкому в черзі військовослужбовців запасу та у відставці з 1 жовтня 2015 року під № 51. У документі повідомляли, що забезпечити житлом його родину без врахування черговості виконком не має можливості і законних підстав. Вирішення питання, зі слів посадовців, можливе за умови фінансування будівництва або придбання житла для вказаної категорії громадян згідно з чергою.
Аби посприяти у вирішенні питання забезпечення Андрія Чепеля житлом до міського голови звернувся голова фракції «УКРОП» Луцької міськради Ігор Поліщук.

У відповіді на звернення йдеться про те, що чоловік має можливість бути забезпечений житлом за місцем його перебування на квартирному обліку. Як йдеться у відповіді, наразі Андрій Чепель перебуває на квартирному обліку у Луцькому гарнізоні в загальній черзі з 25.06.1993 року під №63 та в списку на позачергове забезпечення житлом з 29.12.1993 року під №85.
«Вирішення житлового питання Чепеля Андрія Степановича можливе за наявності житла для забезпечення військовослужбовців Луцького гарнізону згідно з чергою», - зазначають у документі. Водночас, перебування його на квартирному обліку у виконкомі Луцької міськради не підтвердили, хоча попередньо таки давали цю інформацію, її ж підтверджує сам Чепель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Офіцер запасу Показати IP 14 Березня 2016 18:39
Це "гарна" реклама нашим славним Збройним Силам і тим хто присвячує своє життя служінню в них ! Використали як п .....в і викинули . Ганьба !!!
Тусь В. Показати IP 14 Березня 2016 18:58
Хто не хоче годувати свою армію ,- буде годувати чужу . Приклад Криму і т.д.
Аналітик Показати IP 14 Березня 2016 19:01
Хто не годує свою армію , буде годувати чужу . Приклад :- Крим, схід України і т.д.
Крнест Показати IP 14 Березня 2016 19:21
Романюк взагалі не читає те, що підписує. Ще в 15 році був на квартирному обліку, а в 16 вже нема, подівся. Очевидно в останньому документі помилка. Але яка там різниця Романюку, головне написати, щоб відчепилися.
555 Показати IP 14 Березня 2016 19:29
Що зроблено Миколою Ярославовичем для розбудови соціального житла в Луцьку. В Харкові діють цілі програми, де навіть бюджетників з великим стажем забезпечують соціальним житлом.
)))) Показати IP 14 Березня 2016 21:34
Ілюстрація люстрації і виходить з трьох пальців комбінація. Далі діє закон-кум, сват,брат, собутильник. А депутатські комісії лише відписки дають. Повністю розчарований у владі.
554 Показати IP 14 Березня 2016 22:35
30 років ?????????
55 до 554 Показати IP 15 Березня 2016 18:27
Ага, із 1974 служив саме Україні. Не в претензії до чоловіка, але така подача матеріалу... 17 років був у лавах советской армии, 13- української. Добрий СРСР не дав нічого, погана Україна дала хоча б гуртожиток, але, звичайно, Україна найгірша...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus