USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку – нова програма охорони довкілля

24 Грудня 2015 13:44
Комплексну програму охорони навколишнього середовища затвердили у міськраді.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання другої сесії міськради 24 грудня.

Депутати розглянули проект комплексної Програму охорони навколишнього природного середовища міста Луцька на 2016-2017 роки.

Як повідомив начальник відділу екології Луцької міськради Анатолій Гламазда, програма передбачає низку заходів, які необхідні для міста. Зокрема, йдеться про дегазацію полігону твердих побутових відходів у селі Брище, придбання і встановлення сміттєсортувальної лінії, будівництво об’єкту для утилізації біологічних відходів на полігоні твердих побутових відходів у селі Брище.

Також ще не завершений проект з відновлення гідрологічного режиму річки Сапалаївки, планується впровадження інвестиційного проекту будівництва біоферментного заводу з утилізації мулових осадів, будівництво та облаштування притулку для безпритульних тварин.

Депутат Борис Смаль запропонував відредагувати в програмі пункт щодо інвентаризації осередків забруднення та шуму, внісши до нього ПАТ «Гнідавський цукровий завод».

Зі слів депутата, підприємство розповсюджує неприємний запах на мікрорайон Вересневе та частково ЛПЗ, а також шум на мікрорайон Вересневе.

Депутат Микита Рабан запитав, чи перешкоджає вирішенню екологічної проблеми на ставках у районі вулиць Кічкарівської та Ковельської те, що споруди там перебувають у власності державного підприємства.

Анатолій Гламазда відповів, що споруди, які перебувають на балансі «Укрриби»,обстежили минулого року і склали відповідні акти. Підготували листи про передачу гідроспоруд на міський бюджет. У столиці відповідають, що цьому не заперечують. Якщо буде підготовлено проект постанови Кабміну.


Своєю чергою, депутат Олександр Кравченко запропонував на початку 2017 року заслухати звіт про виконання програми протягом 2016 року.

Насамкінець, депутати затвердили комплексну програму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus