USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку облаштували новий дитячий майданчик

25 Квітня 2018 09:31
В районі вулиці Дубнівської, а саме на перехресті вулиць Балакірєва та Говорова, в Луцьку облаштували ігрову зону для дітей. Тепер дітлахи мають місце, де зможуть активно проводити час, фізично розвиватися та міцніти.

Ідея щодо створення зони для відпочинку дітей на Дубнівській з’явилася ще під час проведення передвиборної роботи, на той час ще кандидата у депутати Луцької міської ради від УКРОПу, Олександра Кравченка. Жителі просили обладнати місце, де б діти з усього мікрорайону мали змогу активно проводити час та фізично розвиватися, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Впродовж двох років Олександр Кравченко, уже будучи депутатом, активно йшов до виконання обіцяного – створення дитячого майданчика на Дубнівській. Територію визначили давно – відразу за переїздом, на місці колишнього смітника.

«Територію вибрали не випадково, - розповідає депутат, – бо це майже центр мікрорайону, до нього зручно діставатися з усіх вулиць приватного сектора, та й земля у комунальній власності».

Щоб задум втілився у реальність, Олександр Кравченко сприяв включенню цього об’єкта до Цільової соціальної Програми розвитку фізичної культури та спорту в місті Луцьку. Цю зміну депутати підтримали в сесійній залі, а займалися облаштуванням спортивно-ігрового майданчика працівники департаменту сім’ї, молоді та спорту міської ради разом із комунальним закладом «Луцький міський центр фізичного здоров'я населення «Спорт для всіх». Пришвидшити процес облаштування майданчика допомогло залучення левової частки коштів із річного депутатського фонду укропівця. Лавочки навколо майданчика закупили та встановили за кошти депутатського фонду колеги з партії УКРОП - Орисі Залевської.


«Невелику долю фінансування взяли на себе жителі мікрорайону, – зазначає Олександр Кравченко. – Це мотивуватиме їх бережно ставитися до новенької дитячої зони. За кошти громади купили дерева, пісок та оплатили доставку вживаної бруківки, що минулого року зняли із вулиці Лесі Українки. Її нам надали для благоустрою безкоштовно. Уже люди розуміють, що це їхнє, тому й з’являються нові ідеї для облагородження території – восени хочуть ділянку біля майданчика засадити деревами, аби в майбутньому створити сквер. А перед відкриттям усі долучилися до толоки, щоб навести лад навколо».

Відкриття дитячого майданчика стало справжнім святом для жителів мікрорайону. Понад 60 діток відразу почали випробовувати гірки, гойдалки, пісочниці, турніки тощо. А аніматори розважали малечу веселими іграми та забавами.

Настоятель церкви Святителя Йоана Золотоустого, що на Дубнівській, протоієрей Петро Атаманів освятив новий майданчик та благословив дітей, щоб росли, розвилися і коліна не збивали.

«Свято вдалося на славу! Так приємно, що люди, а найперше діти, щасливі, радіють, - зазначає депутат Луцької міської ради Олександр Кравченко. – Тепер жителі мікрорайону мають місце, де всією сім’єю із користю проводити час. Вони уже мріють про перспективи розширення відпочинкової зони – створити волейбольне поле і сквер. Не збираюся зупинятися на досягнутому. Буду і надалі підтримувати ідеї та задуми лучан. І вже на другий день після відкриття майданчика вніс зміни до бюджету міста щодо освітлення цієї території. Цю ініціативу одноголосно підтримали члени бюджетної комісії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus