USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ГО «Чорний тюльпан. Волинь» офіційно зареєстрували

19 Лютого 2016 14:50
Луцьке міське управління юстиції Волинської області нещодавно зареєструвало Громадську організацію «Чорний тюльпан. Волинь», куди увійшли волиняни – учасники гуманітарної місії «Евакуція-200» на Сході України з 2014 року. Громадська організація продовжить роботу «чорнотюльпанівців» відповідно до свого статуту та завдань місії, центральний офіс якої розташований у Києві.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, гуманітарна місія «Чорний тюльпан» займається пошуком тіл військовослужбовців в зоні АТО. За рік волонтери повернули додому тіла 600 загиблих бійців. Місія діє у Луцьку, Дніпропетровську, Києві, Полтаві, та інших містах. Місія відкрила свій філіал у Луцьку в лютому 2015 року. А вже 17 квітня волонтери отримали автомобіль-рефрижератор.

Новозарєестрована громадська організація «Чорний тюльпан. Волинь» першою чергою зосередить увагу на допомозі у пошуку інформації про військовослужбовців, які зникли безвісти чи потрапили в полон, проведенні пошуку, виявленні місць невідомих поховань, встановленні імен загиблих, перепохованні останків загиблих в зоні антитерористичної операції, а також – в увічненні пам’яті про них.

«Воскресити у людей пам’ять і повагу до загиблих – завдання пов’язане не лише з війною, а з набагато більш важливими проблемами – відродження моральності, боротьба з несправедливістю, жорстокістю, черствістю, підлістю і бездушністю, що захопили останнім часом українське суспільство, - заявляє голова правління громадської організації «Чорний тюльпан. Волинь» Андрій Трофімук. – Ставлення до загиблих - елемент нашої згаслої культури. Немає його – немає і доброти і порядності в житті, в наших відносинах. Війна ж бо триває. Зміна ставлення до пам’яті загиблих – елемент нашого відродження як нації».

ГО «Чорний тюльпан. Волинь» запрошує до співпраці всіх небайдужих громадян, установи та підприємства.

На фото: Київ. 18 лютого Ярослав Жилкін – голова ВГО «Союз Народна Пам’ять» (по центру) із засновниками ГО «Чорний тюльпан. Волинь» Андрієм Трофімуком (зліва) та Юрієм Сковородою (зправа).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Іріс Показати IP 19 Лютого 2016 21:54
Справа,шановні,а не Зправа!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus