USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

ОСББ у Луцьку не хочуть витрачати кошти на транзитні водопроводи

31 Січня 2017 17:15
Представники комунальних підприємств не бажають брати на обслуговування транзитні мережі водопостачання та теплопостачання у багатоквартирних будинках «пентагону» на проспектах Молоді та Соборності.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 31 січня.

Депутати розглянули звернення щодо забезпечення енергоносіями будинків на проспектах Молоді та Соборності.

Депутат Петро Бойко повідомив, що до нього звернулися декілька голів ОСББ багатоквартирних будинків на проспектах Молоді та Соборності (так званий «пентагон»). Будинки раніше мали спільні комунікації, а зараз у них створені ОСББ і деякі будинки обслуговує товариство «М.Ж.К», деякі – ЖКП №8. Через будинки проходять транзитні трубопроводи. Так, для того, щоб подати воду мешканцям ОСББ, вистачило б труби діаметром 50 міліметрів, а фактично проходять труби діаметром 100-150 міліметрів. Таким чином, ОСББ змушені обслуговувати та вкладати кошти в ті комунікації, якими постачають воду та тепло наступним будинкам. Депутат цікавився ситуацією в інших містах та дізнався, що в Харкові та Запоріжжі транзитні комунікації віддали на обслуговування місцевим підприємствам водопостачання та теплопостачання. Отже, у Луцьку такі мережі також пропонують передати на обслуговування КП «Луцькводоканал» та ДКП «Луцьктепло». Петро Бойко пропонував, аби комунальні підприємства сплачували за використання транзитних мереж, як це роблять кафе, підключені до мереж, та відшкодовували витрати.

На це директор департаменту ЖКГ Юрій Крась повідомив, що транзитним трубопроводом можуть вважати лише той, який не має розгалужень у будинку, а у вказаних багатоповерхівках таких мереж немає. Отже, він не бачить можливості, що дозволила б місту взяти ці мережі на обслуговування.

Зі слів представників КП «Луцькводоканал», ДКП «Луцьктепло» та «М.Ж.К.», увесь 33-й квартал побудований за схемою 149 під’їздів, які є одним будинком конструктивно. Для забезпечення будинків теплопостачанням та водопостачанням є два ЦТП з обох боків. Для забезпечення одного великого будинку неможливо використовувати труби меншого діаметру, ніж використовуються нині – вода повинна проходити від ЦТП до кінця через 7-9 будинків. У будинках, де доведене існування транзитних мереж, комунальні підприємства беруть їх на обслуговування. У Луцьку єдиним будинком, де є транзитні мережі, є будинок №52 на вулиці Потебні. У випадку «пентагону», мовляв, йдеться не про транзитні, а про технологічні мережі.

Члени комісії вирішили взяти до відома вказане звернення мешканців будинків на проспектах Молоді та Соборності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus