USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Керівники ЖКП Луцька нарікають на безвідповідальність ОСББ

9 Грудня 2015 18:00
На безвідповідальне ставлення до вивезення листя з прибудинкових територій вказують керівники луцьких житлово-комунальних підприємств.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 9 грудня.

Керівники житлово-комунальних підприємств міста звернули увагу на те, що у деяких луцьких ОСББ безвідповідально ставляться до вивезення листя з прибудинкових територій.

Зі слів керівника ЖКП №3 Руслана Юлдашева, у низці ОСББ досі лежить листя у дворах. Так, житлово-комунальні підприємства очистили від листя практично всі двори, але на територіях ОСББ іноді ще навіть не починали вивезення листя, яке замерзатиме взимку та гнитиме навесні.

Наприклад, з прибудинкової території по проспекту Волі, 12 у 2014 році вивезли приблизно 15 машин листя, а цьогоріч у КП «Луцькспецкомунтранс» повідомили, що у підприємства це ОСББ взагалі не купувало талонів на вивіз сміття. Водночас місцеві мешканці викидають листя у сміттєві контейнери, або заносять на сусідню прибудинкову територію по проспекту Волі, 10, яку обслуговує ЖКП №3.

Член комісії Петро Бойко зазначив, що очолює одне з луцьких ОСББ та зіткнувся з проблемою щодо вивезення листя – для цього потрібно винаймати вантажівку, що вартує значних коштів.

Голова комісії Андрій Козюра зауважив, що є чинним закон, який вносить конструктивні зміни в порядок утримання житлового фонду. Планують скликати спеціальне засідання комісії, під час якого обговорюватимуть питання відповідальних за утримання прибудинкових територій, які закріплені за відповідними ОСББ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
трололо Показати IP 9 Грудня 2015 18:47
шо за бред ЖЕК ПОТРІБНО ЛІКВІДОВУВАТИ ЦЕ СОВКОВА СИСТЕМА. МАШИНУ ВАЖКО ВИНАЙМАТИ БРЕД БРЕД
Анонім до трололо Показати IP 9 Грудня 2015 20:55
Ведь совковым наследием являются и большинство зданий в Луцке. следовательно, ты требуешь того, чтобы их разрушить, ибо они являются совковым наследием. Между прочим, при совке ЖЕКи работали вполне нормально. Следовательно, то, что они сейчас не работают, зависит не от ЖЕКов, как функциональной структуры, а от отношения к их работе теми, кто за это отвечает, например, мэр города, точнее говоря, его службы, и городской совет. А вот ОСББ ОБЯЗАН сам за все отвечать и расплачиваться. Например, за уборку своей территории и содержание ее в надлежащем виде.
1 до трололо Показати IP 9 Грудня 2015 21:29
Протрезвій і ще раз прочитай і вникни кому машину задорого найняти
Анонім Показати IP 9 Грудня 2015 18:52
Короче говоря, хваленые ОСББ столкнулись с первым реальным делом и, естественно, завалили его. Так чем лучше ОСББ от всеми ругаемых ЖЭКов? Единственная разница в том, что мэр, точнее говоря, городские власти, могут выписать ЖЭКам пилюль, а ОСББ не могут.
трололо Показати IP 9 Грудня 2015 19:07
ЖИТИЛІ МОЖУТЬ ВИПИСАТИ ПІЛЮЛЬ ГОЛОВІ ЯКОГО ВИБИРАЛИ
Анонім до трололо Показати IP 9 Грудня 2015 23:02
ЖИТИЛІ может быть и выпишут. а вот мешканці плювали на все це, бо за прибирання потрібно додатково платити.
Анонім до трололо Показати IP 10 Грудня 2015 11:19
Правильно самі повинні вивозити сміття,бо вся гроші ідуть їм на їх рахунки, а ЖЕКИ від цього не мають нічого. Ці керовники ОСББ такі ж самі, як ЖЕКИ крадуть собі потихеньку.Хто буде наводити вам лад у вашій же оселі.Ви самі. Давайте лерзайте сусід не прийде до твоєї хати наводити лад в квартирі
лахматий будун Показати IP 9 Грудня 2015 20:59
Шановний пане Юлдашев, зайдіть у двір будинку 15 по вул С.Бандери і подивіться на ті гори листя, яке так вчасно і регулярно мав би прибрати ваш жек. А то вам у ОСББ видно, а ми ваші казки слухаємо
Анонім до лахматий будун Показати IP 9 Грудня 2015 22:13
Ну точный НИК выбрал себе. А что, слабо написать официальную жалобу на Юлдашева в мэрию, т.е. жалобу, требующую официального ответа. А получив ответ (либо не получив его в срок) и не получив при этом решения проблемы с Юлдашевым ты имеешь все права подать в суд на Романюка за неисполнение им своих обязанностей. Как лично ты считаешь, Палица и этот сайт не используют это дело для размазывания Романюка в грязи? Естественно, что это требует от тебя оторвать задницу от кресла и малость пошевелиться.
лахматий будун до Анонім Показати IP 10 Грудня 2015 07:55
Мені байдуже хто і для чого використовує, бо якби не було причини - оце вже зовсім іншн питання. А ви, аноніме, для початку як мінімум навчіть звертатись до людей по етикету і вивчіть мову країни, в якій живете. А ні, то геть з моєї рідної землі. Ми самі тут і без вас знаємо куди звертатись і кому листи писати.
123,,, Показати IP 9 Грудня 2015 21:32
Хай Юлдашев поприбирає листя на території свого ЖЕКу. А то з подвір'я вивезли - біля будинку більше 2-х метрів не потрібно, хай валяється. На весні прибиральниця буде збирати гниль. В підвали понамітало, теж ніхто не прибирає. Така якість надання послуг ЖЕКом № 3
Ас Показати IP 9 Грудня 2015 22:15
Позрізати дерева і все
Тарас Чурило Показати IP 9 Грудня 2015 23:00
Текст повідомленняПравильно, бо немає що жекам дерибанити
Лучанин Показати IP 10 Грудня 2015 01:58
Хто б це казав. В нас нема ОСББ, нема з ким порівняти. Але от 3 ЖЕК підмітає через раз по 1 квадратному метру за день. Я не можу сказати що не працюють - працюють, от тільки користі від того - 0! Відносно листя: природа так створена, що для нормального росту рослин потрібен перегній, тобто листя осінню опадає, навесні перегниває і живить ті ж дерева. Якби була можливість, то я б заборонив кормити тих, хто так ненавидить природу - віддіає накази прибирати з клумб листя. Інше діло з доріг чи тротуарів. От ніби там і підмести легше, але вже скільки років не в змозі.
Листя Показати IP 10 Грудня 2015 10:31
А по вулиці ГОрдіюк листя просто спалили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus