USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

У Луцьку освятили воду у річці Стир. Фоторепортаж

19 Січня 2018 13:53
Хресна хода та ритуал освячення води у річці Стир відбулися 19 січня на честь свята Хрещення Господнього.

Так, скупатись у крижаній річці прийшли сотні лучан, які вірять, що вода у цей день набуває цілющих властивостей та зберігає їх протягом року.

Віддавна в народі освячену на Водохреще воду вважають своєрідним спасінням від багатьох недуг – її дають пити тяжкохворим, нею освячують храми, домівки і тварин.

Близько 11.30 хода рушила від кафедрального собору Святої Трійці до пляжу Центрального парку імені Лесі Українки, де після урочистої ходи владика Луцький та Волинський Михаїл освятив воду річки Стир.
Михаїл побажав вірянам, щоб освячена вода зробила їх здоровими на цілий рік.
Варто зауважити, що біля водойми чергували рятувальники, щоб святкові купання пройшли без інцидентів.
Лучанин Артур, який окунувся в крижаний Стир, поділився враженнями від купання з Інформаційним агентством Волинські Новини.

«В мене дуже добрі відчуття, адже після цього я цілий рік не хворію. Цю традицію я розпочав 3 роки тому, мені сподобалося і я вирішив, що купатимуся на Водохреще щороку», - каже Артур.
Довідка. Хрещення Господнє — хрещення Іваном Хрестителем Ісуса Христа на річці Йордані на старовинній паломницькій переправі «Віфавара», а також велике свято різдвяно-новорічного циклу, яке православні та греко-католицькі християни відзначають 18-19 січня щороку. Це збігається зі святом Богоявлення (19 січня), однак ці свята слід розрізняти, хоча дві події двох свят відбувалися на одному місці з тими ж самими особами. Народні назви свята — Йорда́на (або Ордана), Водохреща.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus