USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку перевірили, як ремонтують садочки та школи

1 Серпня 2017 19:23
Яким чином тривають ремонтні роботи та підготовка шкіл та ДНЗ у мікрорайоні проспекту Відродження, перевірили представники міської влади.

Раніше вони побували у Луцькій спеціалізованій школі I-III ступенів №1 Луцької міської ради, КЗ “Луцька гімназія №4 імені Модеста Левицького Луцької міської ради Волинської області” та у дошкільних навчальних закладах №№ 2, 16, 17, 27.

Огляд ДНЗ та шкіл 1 серпня здійснили радник Луцького міського голови Ігор Поліщук та начальник управління освіти міськради Зіновія Лещенко.

Першим оглянули ДНЗ №35 «Віночок», де завершується реконструкція системи опалення.

Завідувач ДНЗ №35 Віра Біжук розповіла, що керує закладом вже впродовж 19 років і великою проблемою було опалення дитсадка. Якщо у музичній залі та у приміщеннях середніх груп температура взимку досягала 20 градусів, то в кінцевих групах температура становила лише 15 градусів. Для того, щоб обігріти приміщення, використовували каміни та калорифери. Вона неодноразово зверталася у міську раду щодо цієї проблеми. Цього року це питання вирішать – до кінця тижня завершать ремонтні роботи з реконструкції системи опалення закладу. На ремонтні роботи з міського бюджету виділили 160 тисяч гривень, ще 60 тисяч цьогоріч витратили на електрообладнання для харчоблоку та пральні.
Також завідувач ДНЗ просила представників міської влади вирішити проблему аварійних дерев: закладу виповнюється 42 роки і дерева, висаджені на його території, мають такий самий вік. Під час шквальних вітрів старі аварійні верби можуть становити небезпеку для вихованців дитсадка. У 2014 році вже був ордер на знесення цих дерев, але їх досі не знесли. Видалити аварійні дерева найближчим часом пообіцяв Ігор Поліщук.
Наступним об’єктом, який проінспектували представники міськради, стала ЗОШ №23, що на вулиці Софії Ковалевської. У школі існують проблеми з протіканням даху, тож на ремонт виділили кошти з міського бюджету. Для ремонту приміщень використали 200 тисяч гривень коштів піклувальної ради школи.
Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук зазначив, що через проблеми з протіканням даху у школі неможливо зробити ремонт, який протримався б довго. Тому 275 тисяч з міського бюджету виділили на ремонт даху, наразі здійснюють обміри і розпочинатимуть роботи. Завершити ремонт планують до 25 серпня. Ще 250 тисяч гривень виділили на ремонт системи опалення школи, щоб у холодну пору року в приміщеннях зберігалася комфортна для дітей температура.

Оглянули також ЗОШ №17, ДНЗ №30 «Сонячний» та ДНЗ №41 «Берегиня», що працюватиме у реконструйованому приміщенні на вулиці Декабристів, 23.

Ігор Поліщук зауважив, що у навчальних закладах, які оглянули сьогодні, триває активна підготовка до навчального року, відбуваються ремонти, оновлення кабінетів у школах, груп у ДНЗ. У ЗОШ №17 виділили кошти на поточні витрати, на капітальний ремонт санвузлів виділили 120 тисяч гривень. Роботи вже виконані. Проінспектували також новий дитсадок у мікрорайоні Балка на вулиці Декабристів, де підрядник за власні кошти усуває певні недоліки, які виникли у процесі робіт. У ДНЗ №30 частину вікон замінили на енергозберігаючі на суму 80 тисяч гривень. Всі заплановані роботи, з його слів, будуть виконані до 1 вересня.
Говорячи про плани, Ігор Поліщук повідомив, що триває активний ремонт у навчальних закладах мікрорайону ЛПЗ – роботи перевірятимуть наступного тижня. Серед інших дороговартісних робіт – ремонт даху у школі №15, на який виділили понад мільйон гривень та ремонт даху у ДНЗ №18. Вчасне завершення робіт контролюватимуть.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2017 14:36
А секретарю ЛМР чи профільному заступнику не цікаво, як триває підготовка до навчального року ? І до чого тут радники ? Я також вміє радити, запросіть мене до будь-якої комісії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus