USD 40.00 40.40
  • USD 40.00 40.40
  • EUR 40.25 40.60
  • PLN 10.00 10.25

У Луцьку фірму хочуть зобов’язати укласти охоронний договір на будинок ХІХ століття

1 Червня 2023 18:36
Прокуратура звернулася до суду із позовом в інтересах держави в особі виконавчого комітету та відділу охорони культурної спадщини міської ради, аби зобов’язати приватне підприємство укласти охоронний договір на об’єкт культурної спадщини – житлово-торгівельний будинок кінця ХІХ століття на вулиці Лесі Українки, 53 у Луцьку.

Про це повідомили у прокуратурі області.

Прокурори з’ясували, що споруда, яка перебуває у приватній власності товариства, внесена до переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини як пам’ятка архітектури місцевого значення.

Попри те, що відділ охорони культурної спадщини Луцької міської ради із 2018 року неодноразово інформував власника будівлі про набуття нею статусу об’єкта культурної спадщини та необхідність укладання охоронного договору, товариство не вчиняло цих дій.

Втрутившись у ситуацію, прокурори в суді наполягатимуть зобов’язати підприємство укласти охоронний договір на пам’ятку архітектури, яким будуть встановлені гарантії її збереження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus