USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Луцьку підвищили вартість вивезення сміття

19 Липня 2023 10:37
В обласному центрі Волині відкоригували тарифи на вивезення твердих побутових відходів. Вартість підвищиться у середньому на 9,5%.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Члени виконкому розглянули проєкт рішення про встановлення скоригованих тарифів на послуги, що надає Луцьке спеціальне комунальне автотранспортне підприємство «Луцькспецкомунтранс».

Як ідеться у пояснювальній записці, на час дії воєнного стану ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» змінило систему оподаткування, що призвело до змін у веденні бухгалтерського обліку та збільшення собівартості послуг, оскільки оприбуткування матеріалів та вартість отриманих послуг відображається з врахуванням сум ПДВ.

Відповідно, виникла потреба здійснити коригування чинних тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами, що надає ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

Розрахунок скоригованих тарифів на послуги поводження з побутовими відходами здійснено відповідно до індексів зміни цін індивідуальної складової витрат (за якими відбулися зміни), встановлених постановою Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами».

Разом із коригуванням податків здійснено коригування витрат на паливо (бензин, дизель) відповідно до цін, передбачених укладеним договором на їх постачання, та враховуючи те, що на час дії воєнного стану на паливо встановлювали нульовий акциз і ПДВ у розмірі 7% замість 20%.

Також у чинному тарифі вартість матеріалів та вартість отриманих послуг відображається з врахуванням сум ПДВ, у плановому тарифі до сум витрат застосовано індекси зміни цін індивідуальної складової витрат для зменшення собівартості послуг (без ПДВ).
У середньому тарифи на послугу з поводження з побутовими відходами, що надає автотранспорт комунального підприємства, підвищиться на 9,5%.

Нові тарифи діятимуть з 1 серпня, їх встановили на рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Цікавий Показати IP 19 Липня 2023 12:09
На Шмигаля начхати?
Іван до Цікавий Показати IP 19 Липня 2023 13:19
А хто такий Шмигаль, щоб вказувати як нам жити?
Хведя Показати IP 19 Липня 2023 13:18
Липень 2022р. - 27,61грн. з людини (9-поверховий будинок). Червень 2023р. - 52,08грн. з людини + 4,13грн. абонплата. За рік - більше ніж в два рази. І знову підвищили?
Хведя Показати IP 19 Липня 2023 13:41
"У ЛУЦЬКУ ПІДВИЩИЛИ ВАРТІСТЬ ВИВЕЗЕННЯ СМІТТЯ" - повідомили "волинські новини". Липень 2022р. - 27,61грн. з людини (9-поверхівка). Червень 2023р. - 52,68грн. з людини + 4,13грн. абонплата. За рік вивезення сміття подорожчало більше, ніж в два рази. І ще підвищили?
223 Показати IP 19 Липня 2023 13:52
Бізнесмен Марцинюк)
Анонім Показати IP 20 Липня 2023 00:02
"Як ідеться у пояснювальній записці, на час дії воєнного стану ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» змінило систему оподаткування, що призвело до змін у веденні бухгалтерського обліку та збільшення собівартості послуг, оскільки оприбуткування матеріалів та вартість отриманих послуг відображається з врахуванням сум ПДВ." Де Держаудитслужба? Навіщо міняти систему оподаткування, яка призвела до збільшення вартості послуг і відповідно збільшення витрат у кишенях громадян????????? Знов за чужі помилки розплачуються мешканці громади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus