USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку пікетують управління Нацбанку

12 Грудня 2014 10:43
Під управлінням Національного банку України на Волині зранечку зібралося два десятки людей з плакатами. Вони вимагають відставки головного банкіра країни, реструктуризацію кредитів у доларах та розповідають, що їх залякують колектори.

Пікет відбувся 12-го грудня у Луцьку.

«Це всеукраїнська акція, яка відбувається і у Луцьку. Адже ми не згідні з діями НБУ. Тут зібралися в більшості ті, хто брав кредити в доларах і не можуть їх виплачувати. Зауважу, що по Україні 230 самогубців. Люди вішаються, викидаються з будинків, бо не можуть платити кредити, бо люди доведені до відчаю. Додають жару в огонь колектори, які дзвонять людям й погрожують. Є такі випадки, навіть, що просто виставляють людей на вулицю. Була така ситуація в сусідній області - в Рівному: сім’ю з дітьми вигнали з їх помешкання, хоча в державі діє мораторій щодо житла. Також були погрози й на Волині. Дзвонила до нас одна позичальниця і їй сказали дослівно так: «Слышишь ты, будешь жить в коробке из под холодильника». Люди дзвонять і плачуть, вони просто не можуть такого тиску витримати», - коментує ситуацію учасниця пікету, координатор ГО «Кредитний Майдан» на Волині Наталія Янчук.
Усі свої вимоги учасники протесту підготували в письмовій формі для представників банку, зокрема, першим особам Нацбанку та керівнику відділення на Волині.

Короткий зміст:

«Громадська організація «Кредитний майдан» звертається з вимогою захистити громадян України, які мають споживчі кредити в іноземній валюті. Стрімке знецінення національної валюти, втрата робочих місць, у зв’язку з економічною кризою в Україні, – не дає змоги позичальнику виконувати свої договірні зобов’язання у повному обсязі. Позичальник не збирається ухилятися від сплати боргів. Значна категорія позичальників опинилася у ситуації об’єктивного форс-мажору і має право на захист та спеціальні програми з боку держави.

Громадська організація «Кредитний майдан» переконливо просить керівництво НБУ терміново вжити заходів щодо реструктуризації кредитної заборгованості в іноземній валюті, згідно з кредитним договором, у гривню по курсу на момент видачі кредиту, із процентною ставкою за європейськими стандартами.

Також просимо жорстких та рішучих дій щодо комерційних банків, які займаються здирництвом, вимагаючи виконувати кредитні зобов’язання в людей, які залишилися без коштів для існування.

Вимагаємо ввести в робочу групу Громадської ради при Національному банку України членів ГО «Кредитний Майдан».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Дмитро Показати IP 12 Грудня 2014 10:46
валютні кредити то геноцид - де ж ти такий розумний був коли брав того кредита?
Реаліст до Дмитро Показати IP 12 Грудня 2014 10:50
Валютні кредити завжди були привабливіші з боку ставок. А те що Наші керманичі вбивають і гривню і народ - факт!
Дмитро до Реаліст Показати IP 12 Грудня 2014 10:56
що е то е а майданом взагалі людей добили
читачка до Дмитро Показати IP 12 Грудня 2014 11:35
шановний, якщо ви не брали валютний кредит, то вам того не зрозуміти, які тоді умови були для його отримання, а саме те, що тоді банки свідомо видавали валютні кредити в іноземній валюті, а не в національній. Кредитний договір – споживчий, іпотечний чи для придбання автомобіля – це цивілізований спосіб матеріально поліпшити якість свого життя. Банки цим користуються і переконують громадян (чи то пак переконували в часи стабільного курсу) на буцімто вигідних умовах брати кредити саме в іноземній валюті. Банки прямо порушували статей 524, 533 Цивільного кодексу України. Відтак у кредитних договорах вказували інформацію, яка суперечить вітчизняному законодавству. Вітчизняне законодавство виключило розрахунок в іноземній валюті з фізичними особами на території України. Так, згідно з Положенням «Про порядок видачі Національним банком України резидентам і нерезидентам індивідуальних ліцензій на використання іноземної валюти на території України як засобу платежу», позичальник і продавець товарів, робіт або послуг не мають права проводити розрахунки в іноземній валюті на території України. Банки сприяли очевидячки незаконним операціям.
Лорен Показати IP 12 Грудня 2014 11:18
Кредит-це ризик. Питання...чому і на що брали кредити? От Ви хочете курс 5,05. я також хочу....продайте мені бакси по 5,05 .... фігня ВАШ протест.
Я до Лорен Показати IP 12 Грудня 2014 11:24
Просто гроші в борг взяли, а тепер "під шумок" вирішили що можна не віддавати. А хто має гасити ваші борги? Заставляв вас хтось брати ті кредити? Можна зрозуміти лише тих, хто змушений був брати гроші на лікування, а решті треба жити по засобах, а не дурних понтах.
Реаліст до Я Показати IP 12 Грудня 2014 11:26
По Вашій логіці то вся Європа та США живуть на дурних понтах. Питаня чому в нас такі кабальні умови кредитів?
Я до Реаліст Показати IP 12 Грудня 2014 12:43
У Європі і США якраз нема кабальних умов - вони це добре знають, і в такі кредити щоб опинитись потім в коробці з під холодильника не лізуть,і за дурними понтами не живуть, таких лахів, щоб спеціально перед сусідами похвалитись собі не купляють, і машин дорогих спеціально для понту не купляють, і багато чого іншого не роблять, що є суто нашою українською дебільно родзинкою -викаблучуватись одне поперед одним навіть якщо в борги для цього по вуха залізти, а ви добре знаете, що в нас якраз кабальні умови і все одно лізете в кредити, а потім скиглите.
розум до Я Показати IP 12 Грудня 2014 12:50
до вашого відома, переважна більшість кредитів бралась для купівлі або будівництва житла, і хай вам буде стільки добра скільки зла ви бажаєте цим людям, які взяли кредит. І бажаємо вам - аби ви ніколи не скиглили
Та до розум Показати IP 12 Грудня 2014 13:26
" твої речі тобі на плечі" - хай твої прокльони тобі ж і вернуться!
Я до розум Показати IP 12 Грудня 2014 15:44
Ти з дуба впала? з якого дива я маю бажати тим людям зла? вони мені глибоко паралельні , я їх не знаю, зате добре знаю як через всяку х.рню влазять в кредити, дають робочий номер телефону, а не домашній, а картку мобільного викидають і купують нову, а потім банки і колектори трезвонять безперестанку в установу, так що в працівників, які власне ні при чому, вуха в трубочку звертаються від тих щоденних звінків. А відносно побажань "добра", то якщо я своїм з тобою поділюсь і ти його в повній мірі на собі відчуєш, то дуже-дуже не рада будеш. Твої кредити -твої проблеми і нема чого злість на інших зганяти і на жалість давити. Борги треба віддавати.
читачка до Я Показати IP 12 Грудня 2014 11:39
тоді до вас таке питання: - а хто заставляє країну брати кредити у МВФ?, коли можна жити по засоба як ви те стверджєте!
читач до читачка Показати IP 12 Грудня 2014 11:58
А це владці беруть і не звітують куди вони тратять! Так повідомлять розпливчасто, а людям потім віддавай або коли влада міняється, то потім багато цікавого взнаємо про ті кредити, а кулявлоб набралась їх ого-го!!! Ну і банк Порошенка за пів-року збагатився на 50% - це ні про що не говорить??? Вам мало???
Я до читачка Показати IP 12 Грудня 2014 12:35
Спитайне в країни. Я особисто живу по засобах.
Лучанка Показати IP 12 Грудня 2014 11:27
Люди не проти гасити свої борги, втім саме держава винна, що нині такий курс валюти, тому саме держава повинна допомогти людям вирішити проблеми з курсом((( хіба ні
Дмитро до Лучанка Показати IP 12 Грудня 2014 11:37
з вашої логіки виходить що якщо тарифи на ЖКГ підросли то нехай різницю теж держава платить?
мешканець до Дмитро Показати IP 12 Грудня 2014 11:51
це буде дуже добре, коли держава населенню платитиме різницю за підвищені тарифи за ЖКГ
Хлоп до мешканець Показати IP 12 Грудня 2014 12:05
Віддам в гарні руки гамак, крісло-гойдалку та скатертину-самобранку
Будні Показати IP 12 Грудня 2014 11:42
Принципи кредитування: платність.терміновість. поверненість. планово-цільовий характер і забезпеченість. Простою мовою: за кредит треба заплатити. вчасно його повернути і використовувати тільки на заявлені ВАГОМІ потреби. При цьому має бути щось. що можна забрати в разі неповернення боргу. Це не чиясь забаганка - це ПОЛІТЕКОНОМІЯ . Так було 10.20 і 100 років тому. І не ліпіть горбатого до стіни - так і Європі. так і в США. А про кабальні умови треба думати ДО того.як береш. не ПІСЛЯ.
Hurricane Показати IP 12 Грудня 2014 12:26
Повністю згоден із тими дописувачами, які за повернення боргів. Банки часто нагліють збільшуючи % та накручуючи штрафні санкції, але тіло - це свято. Якщо не можеш повернути його, то розраховуйся майном і йди жити до родичів чи в коробку з-під холодильника. І це просто паскудство, коли дорослі боржники починають "прикриватися" малолітніми дітьми, які точно невинуваті за своїх безмозких батьків.
зарплатня Показати IP 12 Грудня 2014 12:29
Нехай держава індексує зарплатню людям, тоді і кредити будуть віддавати. Долар виріс в 2.5 раз, а зарплату , та виплати заморозили с.кі. Як виживати? Масонів самі привели до влади, тепер страждаємо. Православіє просніться!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Анонім Показати IP 12 Грудня 2014 12:40
Чула,що безкоштовна обовязкова освіта буде до 9 класу. А 10-11 платно. Діти молодших класів безкоштовно їсти не будуть. Що ще ? А люди не виходять на площі, тому що організаторів немає. Вони вже всі в шоколаді. Впевнена- це був спланований переворот влади.
Дмитро до Анонім Показати IP 12 Грудня 2014 12:57
вже рік назад вийшли і що з того тільки хуже зробили...
екскурсовод до Анонім Показати IP 12 Грудня 2014 13:54
9 класів, бо владі протрібен тупий народ; люди вийдуть, коли настане остаточне "покращення" і не буде що їсти; а щодо НБУ, то як кажуть: "пікетуй не пікетуй, всеодно получиш .... ", бо НБУ керує кума нашого президента.
111 Показати IP 12 Грудня 2014 13:10
Олигархи вам поднимут зарплату? Вы им нужны как зайцу стоп сигнал! Кажуть кулявлоб уже не милионер, а милиардер! Міськрада кстаті хочет прийняти рішення про перевод підприемців 2 групи (оптова торгівля) на 3 групу! Ото заживем!!!!!!!!!
Бакс піднявся Показати IP 12 Грудня 2014 14:39
Люди це все фігня - доллар США по 20 грн. вже пропонують, після Нового року буде 25-30 грн.
Володимир Показати IP 12 Грудня 2014 14:51
Гривню вбила так звана Революція гідності, яка висунула до влади негідників
да да Показати IP 12 Грудня 2014 14:58
Зрозуміли куди катится краіна? Сайентологи продають людей, фірми ну а тут і краіну легко! А кто у нас сайентолог? Кажуть кулявлоб
свг Показати IP 12 Грудня 2014 16:37
курс доллара спричиняє попит. як би жили за гривнею а не гналися за зеленим то було би все нормально
Волинь Показати IP 12 Грудня 2014 19:59
Ошукані вкладники Західінкомбанку написали багато звернень притягнути до відповідальності ЗЛОЧИНЦЯ Бєліка О.В. , начальника волинського управління нацбанку, котрий 5 років кришував бандитський общак Юри єнакієвського і за час кришування Бєліком Західінкомбанку понад 200 ДВІСТІ ВКЛАДНИКІВ ПОМЕРЛИ , не отримавши жодної копійки своїх заощаджень на ліки та прожиття. Сьогодні ця г**да далі біля державного корита "турбується і переживає " за волинян.
Михайло Показати IP 12 Грудня 2014 23:09
Банки - це бандити. Стаття 99 Конституції - єдиною валютою в україні є гривня. Банки порушують Коституцію. Отже Банкам Все дозволено? А чому тоді не можна позичальникам порушувати закони?
Експерт Показати IP 20 Квітня 2015 17:22
Проблему повернення валютних кредитів українці сповна пережили у кризу 2008-2009 років. Тому, всі, хто після цього взяли позики не у гривнях, не мали наміру їх повертати.
Лучанка Показати IP 21 Квітня 2015 00:18
Шановний експерте, з 2009 року валютне кредитування заборонене в Україні! А позики люди брали ще до кризи, і під час кризи 2008-2009 сплачували. Однак здорозчення курсу з 5 до 8 - це ризик, але до 30.....це валютні спекуляції на рівні державних чиновників....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus