USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку - вечір балетів відомого хореографа

12 Вересня 2015 09:00
Лучан запрошують на балетні постановки київського хореографа Раду Поклітару «Болеро» та «Дощ».

Так, 7 жовтня в облмуздрамтеатрі відбудеться показ одразу двох одноактних балетів - «Болеро» та «Дощ» - у постановці Київ-Модерн-Балету. Нагадаємо, Раду Поклітару привозив вже до нас свій колектив: у лютому цього року для знайомства із волинською публікою він вибрав «Лускунчик» - оригінальне і дуже незвичайне прочитання класичного твору. Приємно, що луцький глядач дозрів до таких речей, і вже наступний візит КМБ мав би бути вже зрозумілішим і ближчим, - повідомляють організатори.

«Коли у тебе відсутні табу, твоя палітра стає багатшою. Це може здатися еклектикою, але, оперуючи багатьма стилями, я відчуваю себе по-справжньому вільним», - каже Раду Поклітару. Ця установка, вочевидь, приносить гарні плоди, адже постановки Раду завойовують все більшу популярність.

Цього разу організатори пропонують увазі волинського глядача дивовижне свято хореографії - вечір одразу двох «Київ Модерн-балетів»:

"Болеро" Моріса Равеля

Це - легендарна балетна партитура XX-го століття. Абсолютно непередбачуване, сміливе трактування, пронизане суперечливим духом нашого часу. Спектакль Раду - це розповідь про безперервну сізіфову боротьбу індивідуумів за право на власне «Я», за свою «несхожість», за свободу від багатоголового, багаторукого спрута на ім'я «натовп».

«Дощ»

Ця постановка - філософська розповідь про долі людей, які усупереч власній волі об'єднані в одному часі й просторі. Етнічна музика і контрастна їй музика Й. С. Баха - немов голоси розмовляють різними мовами людей - служать чудовою рамою для хореографії.

У цих двох одноактних спектаклях, об'єднаних одним театральним вечором, Раду Поклітару показує глядачеві, як насправді виглядає музика.

Зі слів організаторів, все, що відбувається на сцені справляє враження настільки глибоке, що приголомшує проникливістю мови пластики танцю. Раду володіє ним віртуозно і відверто. Вочевидь, йому вдалося знайти авторський пластичний стиль, почерк, який він майстерно як постановник втілює через актора-танцюриста, досягаючи максимального ефекту.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Прихильниця Показати IP 12 Вересня 2015 09:45
"Волинські новини" напевно не знають, що "Лускунчик" не відбувся. Не знайшлось достатньої кількості бажаючих, нажаль. Сподіваюсь цього разу все складаться як найкраще
до прихильниці Показати IP 12 Вересня 2015 11:54
БУВ Лускунчик ще й в оригінальній постановці
Прихильниця до до прихильниці Показати IP 12 Вересня 2015 15:24
Прошу вибачення у "Волинських новин", це я на "Лебедине озеро " Поклітару, квитки здавала. Сподіваюсь на ці балети втраплю :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus