USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку поклали квіти до пам'ятного знаку воїнам Афганістану

27 Грудня 2016 14:43
З нагоди 37-ї річниці введення радянських військ в Республіку Афганістан у Луцьку згадали загиблих афганців та говорили про насущні проблеми.

Покладання квітів до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам відбулося 27 грудня на Меморіалі Вічної Слави.

Учасники заходу згадали та вшанували загиблих. Також присутні віддали шану бійцям АТО, які на сході України захищають Батьківщину, серед яких є й воїни-афганці.

Зі слів голови ВОО «Всеукраїнської спілки ветеранів Афганістану» Григорія Павловича, воїнам-інтернаціоналістам доводиться бути міцною організацією, аби відстоювати свої права.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКІЙ СПІЛЦІ АФГАНЦІВ – 25 РОКІВ

«Держава ставить перед нами серйозні виклики. Зокрема, цього року Верховна рада України хотіла на законодавчому рівні ухвалити зміни й скинути фінансування наших пільг на місцеві бюджети. А це означає автоматичне скасування соціальної допомоги, бо область не потягне нову велику кількість пільговиків. Тому під Верховною Радою відбулася всеукраїнська попереджувальна акція, до якої долучилися й волиняни. Так, нас «прощупують» чи ми «прогнемося». Але ми не прогнулися тоді, - не прогнемося й зараз. Якщо ж київські чиновники хочуть навести лад із пільгами, то хай дають адресну допомогу й проблеми зникнуть», - наголосив Павлович.
Ветеран Афганістану підняв ще одну проблему – черги на житло. Зі слів Григорія Павловича, за останні 4 роки в Луцьку нікому зі спілки не дали житло. Натомість є сім'ї, де афганці-інваліди померли, а їхні сім'ї лишилися без помешкань.

Зауважимо, що впродовж 1979-1989 років у Республіці Афганістан загинули 70 волинян. Щодо Волинської спілки, то вона нараховує близько 2 тисяч членів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus