USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

День ВДВ: у Луцьку помолились за захисників у синіх беретах

2 Серпня 2015 11:27
Святковий молебень за здоров’я бійців високомобільних десантних військ (ВДВ) та за упокій їхніх побратимів, які віддали життя в боях за Україну, відслужили у Свято-Іллінському храмі у Луцьку. У молебні, серед інших священнослужителів, взяв участь настоятель храму, який і сам є бійцем ВДВ.

Свято Дня високомобільних десантних військ започаткували в Україні, «враховуючи заслуги аеромобільних військ у зміцненні обороноздатності держави», згідно з Указом Президента України «Про День аеромобільних військ» від 2 серпня 1999 р. № 937/99. Традиційно, у Луцьку святкування розпочинається зі святкового молебня у Свято-Іллінському храмі. Адже саме Святий Ілля є покровителем цього роду військ, його ж на вогняній колісниці, зображено і на стязі ВДВ.

Комбат Василь Васильович розповідає, що ВДВшники – це особливий народ. Війська, які готують за спеціальною посиленою програмою не тільки фізично, але й морально:

«Це люди, які сильні духом. Які ще ніколи в житті не кинули бойового поста, не залишили товариша. Тому що головна заповідь десантури – «ніколи не кидай своїх, ціною власного життя рятуй товариша».
Більшість з цих чоловіків мають за плечами бойових досвід. Василь Васильович каже, що коли ворог зазіхнув на території України, вони, не роздумуючи, стали на захист Батьківщини: хтось у складі добровольчих батальйонів, частина – у складі окремого батальйону. «В цей час не можна просто сидіти й спостерігати за тим, що відбувається в державі», - пояснив чоловік.

До слова, настоятелем Свято-Іллінського храму є побратим «синіх беретів» - отець Микола, який служив у розвідувальній роті. На його рахунку – більше 40 стрибків з парашутом та курс спецпідготовки.
Проте згодом в одному з мікрорайонів міста побудували храм, настоятелем якого він і став. Священнослужитель каже, що сьогодні – особливе свято як для храму і його прихожан, так і для особливої когорти військовослужбовців:

«Святий Ілля – покровитель всіх воїнів-десантників. Як ви бачите, на стязі десантників пророк Ілля разом з колісницею покриває воїнів-десантників, спускаючись на землю. Нехай Господь дарує всім нашим захисникам сил, здоров’я, радості їх родинам та мирного неба над головою».

Чоловіків благословили «на добрі діла та захист Вітчизни» святою водою, а як обереги подарували іконки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
КРИЛАТІЙ ПІХОТІ.. Показати IP 2 Серпня 2015 13:29
ВІТАЄМО!
анатоль до КРИЛАТІЙ ПІХОТІ.. Показати IP 2 Серпня 2015 14:32
За шо?
Леся Показати IP 2 Серпня 2015 13:35
Слава Богу! Усіх прихожан храму з престольним святом. Хай помагає Бог в таких добрих справах. Боже бережи Україну і віру православну.
123 Показати IP 2 Серпня 2015 13:51
Вітаю! Слава ВДВ!
321 до 123 Показати IP 3 Серпня 2015 02:37
Маргелову слава!
Patrik Показати IP 2 Серпня 2015 15:19
З Днем ВДВ! За этих, это в стропах! Слава ВДВ!
Анонім Показати IP 2 Серпня 2015 15:28
Береты голубые, но не синие.
Рух до Анонім Показати IP 2 Серпня 2015 18:51
Сині головні убори були за союзу у військах кдб, а у ВДВ завжди були голубі берети. З Вашим святом Брати!!!
Скарп Показати IP 2 Серпня 2015 22:12
А Рицко що там робить? Скоро вибори? ... Який він ВДВешник...
456 до Скарп Показати IP 3 Серпня 2015 07:16
От і я про це подумав, вже не знає як випендретись та пропіаритись, при..рок, два слова без помилок не напише

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus