USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку поєднають науку та розваги

20 Вересня 2017 15:59
Кожен зможе спробувати власні сили в ролі винахідника чи експериментатора, долучившись до проведення цікавих дослідів або перейнявши досвід від спілкування зі знаними вченими. Все це стане можливим на «Наукових пікніках».

Повідомили про це під час прес-конференції 20 вересня. Самі «пікніки», своєю чергою, пройдуть 23 вересня на Театральному майдані Луцька.

«Наукові пікніки» покликані показати те, що наука може бути цікавою, і зламати стереотип, відповідно до якого хімія, фізика, біологія, математика та інші науки – нудні. Мета заходу – популяризувати науку серед дітей і молоді, а також підтримати молодих учених.

Як підкреслили організатори, родзинкою заходу є те, що всі локації «пікніків» розміщуються просто неба. Окрім того, популярність дійства, яке, до слова, відбудеться вже вчетверте, засвідчує активна участь у заході не тільки місцевих вишів, а й гостей із інших міст, наприклад із Чернівців, Тернополя.
Цьогорічні вересневі «пікніки» відрізнятимуться від попередніх тим, що вперше до заходу доєднаються луцькі школи (школа № 23 та гімназія № 21). Також вперше гості дійства зможуть не тільки ознайомитися з науковою діяльністю, взяти участь у майстер-класах тощо, а й відвідати лекторії від молодих науковців, які розкажуть про свій досвід у підкоренні науки.
«Добре, коли ви можете ознайомитися з дослідами, подивитися на винаходити, доторкнутися до справжньої техніки, однак можна ще й безпосередньо послухати тих людей, які розповідатимуть про свої досягнення, винаходи, та надихнутися від них. Ми рекламуватимемо їхні надбання у форматі коротких виступів на 10–15 хвилин. Буде цікаво, весело й швидко, сподіваюся, що ми зацікавимо таким чином наших відвідувачів», – акцентував координатор Молодіжного центру Волині Захар Ткачук і додав, що на заході свої історії та досягнення презентують 10 осіб.

Насамкінець представники оргкомітету підкреслили, що дуже сподіваються на те, що «Науковим пікнікам» сприятиме й погода.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus