USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку – проблеми з фінансуванням «найбільш вразливої галузі»

20 Січня 2015 17:54
Дотацію до місцевого бюджету з державного отримає медична та освітня галузь Луцька.

Про запровадження медичної та освітньої субвенції народні обранці розмовляли під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства сьогодні, 20 січня.

Так, зі слів начальника управління фінансів Луцькради Лілії Єлової, грошову допомогу від держави матимуть такі освітні заклади Луцька, як школа-інтернат, навчально-реабілітаційний центр та вечірня школа. Загалом обсяг медичної субвенції для Луцька складатиме 137,5 мільйонів гривень. Крім того, передбачаються й додаткові медичні субвенції загальною сумою 24 мільйони гривень.

Окрім цього, додаткові кошти передбачені на медикаменти для бійців АТО й на комісію, що займатиметься роботою із мобілізаційних питань.

«Будемо просити, щоб на медицину звернули більше уваги, бо це - найбільш вразлива галузь. Однак у першому кварталі цього року мусимо виходити з того, що у нас є», - зазначила депутат Луцької міської ради та голова профільної комісії Ганна Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Крук Показати IP 20 Січня 2015 18:05
А вчителі аванс за січень ще не отримали, тривожний дзвіночок ):
//// Показати IP 20 Січня 2015 18:09
А вчителі з їх зарплатами не є вразливою галуззю???????
Людина Показати IP 20 Січня 2015 18:11
Кажуть, що аванс медицині та освіті заплатять певно аж в кінці місяця....Сидіть тепер лікарі й медики без грошей...
Ага Показати IP 20 Січня 2015 18:12
...і вчителі теж
НІНА ЛОГІКА до Ага Показати IP 21 Січня 2015 10:19
Раніше вчителі ділом займалися: в школі уроки провели і мали ще зошити перевіряти з карявими почерками, групи продовженого дня вести, концерти різні, олімпіади.А зараз що? Відбули уроки (учнів до слова зараз менше, аніж 10 років тому), усі зошити у дітей, як журнали - друковані, книжки різні, щоб вчителям не напрягатись - нехай напрягаються батьки забезпечити своє чадо цими зошитами/книжками з кожного предмету. А уроки проводяться таким чином,щоб стала потреба наймати репетитора - 10 років тому толком ніхто і не знав, що це таке. Тож нехай ті вчителі не скиглять.Не подобаєтьсчя ЗП - нехай змінюють роботу.
Катя до НІНА ЛОГІКА Показати IP 21 Січня 2015 16:15
А ви в школі давно були? І в якій, цікаво? Тому що ""зошити перевіряти з карявими почерками, групи продовженого дня вести" - це все є, а "концерти різні, олімпіади" готуються вчителями за безплатно. І репетитори були і 10, і 20, і 30 років тому. А в такому тоні писати можуть і скиглити ті батьки, які дитину на світ пускають, а далі їм все одно
Безплатна порада Показати IP 20 Січня 2015 18:16
як СУТТЄВО зменшити витрати на освіту без будь-якої шкоди - щонайменше раз в 5 скоротити штат міського управління (не знайти їм інші непильні посади, а саме скоротити), а то їхня основна діяльність - непотрібні нікому папірці придумувати, не згадуючи про інше (інтриги. склоки, задоволення власного самолюбства, про "неправомірну вигоду" також не забувають). Ну ще й інститут удосконалення туди ж, все одно толку немає.
Точно Показати IP 20 Січня 2015 18:31
Як гарно ви написали...) --- найкраща порада...якби хто дослухався
Що ж...до Ніна логік Показати IP 21 Січня 2015 17:49
Нема слів просто...Людина не розуміє елементарних речей - я маю на увазі, не розуміє, що саме коментує. У статті йдеться про затримку видачі зарплати, а не про її кількість...Ну і зразу видно, наскільки людина далека від школи і не розуміє, що зараз відбувається в освіті. Ще й озлоблена на вчителів чомусь...Може її дитина не дуже добре вчиться, а ця Ніна сама не займається зі своєю дитиною, а хоче, щоб інші це робили ще й безплатно...Звідси й злість
... Показати IP 21 Січня 2015 17:51
А дітей зараз так само в класах - 30, не менше

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus