USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку профспілки хочуть зруйнувати парк і звести торговий центр

9 Грудня 2020 09:57
Федерація профспілок Волинської області планує добудовувати до Навчально-методичного центру профспілок Волинської області у Луцьку торговий центр.

Але це, як повідомив у фейсбуці Луцький міський голова Ігор Поліщук, спотворить вигляд будівлі та погіршить ситуацію зі сквером, що розташований поряд.

Аби запобігти цьому, на наступну сесію буде винесено проект рішення про скасування містобудівних умов та заборону відділу архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради видавати дозвіл на будівництво.

«Федерація профспілок Волинської області має намір добудовувати до Навчально-методичного центру профспілок Волинської області на пр. Відродження, 24 приміщення торгово-офісного центру і тим самим забрати парковку біля центру та спотворити вигляд будівлі.

Також цей комерційний об‘єкт, на мою думку, погіршить ситуацію із унікальним сквером, що знаходиттся поряд. Наступного року ми плануємо його реконструювати та осучаснити.

Цілком зрозуміло, що це звичайний бізнес-проект, який реалізовується для заробітку коштів окремими особами, а не для діяльності профспілок.

На наступну сесію буде винесено проект рішення про скасування містобудівних умов та заборону відділу архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради видавати дозвіл на будівництво», - йдеться у повідомленні міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Активіст Показати IP 9 Грудня 2020 10:17
Готуйте "бабки" профспілки. Чи що з них (профспілок) залишилось.
Архітектор Показати IP 9 Грудня 2020 11:25
Дякую пане Ігорю за державницьку позицію. Це приміщення у 1980 році було визнано одним з 10-ти найкращих архітектурних рішень у бувшому союзі, за яке луцький архітектор Бідзіля Андрій Іванович отримав високу нагороду - премію профспілок СРСР. Це архітектурна окраса і пам'ятка Луцька, індивідуальний проект не повторений більше ніде. Паскудити її якимись "причепами" торгового характеру заради жадібності керівниці неіснуючих вже профспілок - це злочин.
Й О Л К А до Архітектор Показати IP 10 Грудня 2020 12:09
Дякукую Вам ПАНЕ АРХІТЕКТОРЕ (ми з Вами добре знайомі) за Вашу пам'ять та про "турботу" за парк Юрського періоду. Але нас будівничих цих об'єктів є набагато більше. Ви з нього і так взяли своє...про що скоромно мовчите! P.S. Високосний рік на цьому вже закінчииться, дайте вже спокій.
Задачка Показати IP 9 Грудня 2020 11:33
Ст.29 ЗУ "Про регулювання містобудівної діяльності": Скасування містобудівних умов та обмежень здійснюється: 1) за заявою замовника; 3) за рішенням суду. У разі скасування за рішенням суду містобудівних умов та обмежень посадові особи відповідного уповноваженого органу містобудування та архітектури несуть відповідальність згідно із законом.
Тільки так ! Показати IP 9 Грудня 2020 13:29
Ті радянські профспілки - то коліспас між комуністичною партією і совецкім народом ! Комуністичної партії вже нема, народ вже не той, а вони, блін, вже в нових умовах прилаштувались тихенько і вже торгувати хочуть. Тільки націоналізація ! Вони самі підтвердили, шо сьогодні такі профспілки не потрібні раз торгувати хочуть ! Не дасиш йому вмерти - не дасть тобі жити ! А тим, хто видав містобудівні умови, пане Ігоре, - с вєщамі на виход !
Василь до Тільки так ! Показати IP 10 Грудня 2020 01:10
Профспілки придумали в США і Європі. Розкажи про совєтскій народ американським профспілкам чи жовтим желетам у Франції. Якщо тобі чхати на захист своїх прав то іншим ні для цього і існують такі організації. Свою ксенофобію можна до радянського союзу можеш трохи поумірити хоча б через те що його вже нема років 30. З повітрям же борешся)
Єурупейський приклад до Василь Показати IP 10 Грудня 2020 21:26
Якщо Шуберт через фірми провертає конверти, то навіщо ті профспілки ??? Кого вони захищають???
Корінна лучанка Показати IP 9 Грудня 2020 16:18
Профспілкам треба гроші відмити.а це-вкласти в будівництво..Краще вклали б будинки для пристарілих.і за містом..не псували б ландшафт міста.Бо повно вже тих магазинів. І в тому місті.А купляти скоро не буде кому
Анонім Показати IP 9 Грудня 2020 18:25
Що профспілки зробили з приміщенням бібліотеки на Молоді ми бачимо. Треба не давати їм спотворювати місто. Там же гарний сквер, саме приміщення відремонтувати. Не все ж гроші мають бути на першому місті.
Арафат Показати IP 10 Грудня 2020 09:39
На спотворення вигляду міста тільки була має монополію?
папік Показати IP 10 Грудня 2020 10:56
та які профспілки ? їх діяльність -це приватне збагаченя під словом "профспілка"! Скажіть кому і що вони допомогли зараз ( не колишні) ??? А тепеишні оці достройки , пристройки надстройки- страх і ужас , що робиться. Хіба нормальний хазяїн в себе на подвірї таке зробить ?
Ігору Показати IP 10 Грудня 2020 12:11
А хто видавав містобудівні? Ви ж були вже на посаді? Типу сам дав сам заберу=))))
лучанин Тверезий Показати IP 14 Грудня 2021 10:07
Мова іде за збереження архітектури будинку а не перетворення в хлів Аля-полісся. Не суттєво що там буде.Наприклад Міська рада займає приміщення бувшої Пошти

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus