USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку пропонують перейменувати ще три вулиці

20 Квітня 2023 16:14
Комісія з впорядкування назв вулиць Луцької міської територіальної громади пропонує перейменувати ще три вулиці обласного центру.

Про це інформують у Луцькій міськраді.

Вулицю Купріна пропонують назвати вулицею Олексія Брися, Конякіна – Героїв Маріуполя, а Можайського – Космонавта Леоніда Каденюка. Тепер черга за сесією міської ради, яка й має прийняти дані рішення.

Читати ще: Вулицю в Луцьку пропонують назвати на честь захисника Луганського аеропорту

Також в місті проведуть громадські обговорення щодо заміни назв вулиць Щепкіна, Бенделіані та Крилова. Їх пропонують назвати вулицями Василя Кука, Сергія Климчука та Князя Вітовта відповідно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанка Показати IP 20 Квітня 2023 17:06
Конякін Олександ Федорпович, українець.Народився у 1915 році в селі Грушківці (нині Кам'янського району Черкаської області) в родині робітника. Українець. В 1936 році закінчив технікум харчової промисловості в місті Смілі Черкаської області. Працював на цукровому заводі в селищі Красній Ярузі. 9 березня 1944 року загинув в боях за визволення Луцька, похований на меморіальному комплексі Вічної слави в місті Луцьку. Чим завинив перед лучанами? Потрібно було віддавати своє молоде життя за таких "вдячних" нащадків?
волинянин Показати IP 20 Квітня 2023 18:29
Вулицю Бенделіані перейменують на вулицю Сергія Климчука? Я вважаю, що це буде неправильно. По-перше, не один він загиблий з Луцька, а, по-друге, - Сергій Климчук тривалий час був членом партії Регіонів, на керівних посадах партії, а 4.03.2014 року був призначений секретарем Волинської обласної виборчої комісїї від партії Регіонів (zakon.rada.gov.ua від 4.03.2014). Він з партії так і не вийшов, служив їй вірою і правдою. Якби не партія Регіонів, то і не було війни. В грудні 2013 року група волинських юристів їздила на Антимайдан, щоб підтримати режим Януковича і Сергій був серед них. Не хотів чіпати цю тему, але смерті майданівців, пам'ять про них не дають спокою.
Я Показати IP 31 Травня 2023 12:53
Вул.Щепкіна була до 1960 р. Торунська,тому було б краще повернути стару назву,ніж Кука. Думаю мешканці будуть не в захваті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus