USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У Луцьку пропонують розширити відділ охорони праці

20 Червня 2017 16:29
Збільшити кількість працівників відділу, який здійснюватиме моніторинг порушень вимог охорони праці на будмайданчиках міста пропонують депутатам міськради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 20 червня.

Як розповів виконувач обов’язків начальника відділу охорони праці міськради Лев Кузнєцов, відділ виконує функції державного управління охорони праці на території міста. Для виконання обсягу робіт, які здійснює відділ, двох працівників, які наразі входять до відділу, недостатньо. Під час проведення аудиту роботи відділу раніше визначали, що він займав 1-2 місця серед аналогічних структур в Україні.

Отже, просять додати ще одного працівника у штат відділу, аби він займався питанням виробничого травматизму. Так, про випадки такого травматизму отримують до 60 повідомлень, а для того, щоб здійснити розслідування щодо, наприклад, людини, яка впала в колодязь, посилають працівника відділу.

Наразі відділ не здійснює перевірок через дію мораторію на території України. Середня заробітна плата працівників становить 7 тисяч гривень.

Лев Кузнєцов відзначив, що завдяки роботі відділу у місті підвищився рівень охорони праці на підприємствах. Голова комісії Борис Смаль висловив сумнів щодо ефективності відділу в умовах мораторію. На запитання про діяльність структури в умовах мораторію на перевірки, він відповів, що працівники відділу хочуть робити моніторинг будівельних майданчиків у Луцьку без перевірок. Фіксувати факти порушень будуть на фото і розміщувати інформацію на веб-сайті відділу. Таким чином, мовляв, дієвим буде висвітлення фактів порушень.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення щодо розширення штату відділу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus