USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.85 9.95

У Луцьку прощалися з тими, «на чиїх плечах трималась держава»

27 Грудня 2014 15:25
Лучани провели у останню путь п’ятьох загиблих воїнів із батальйону «Світязь». Волинські воїни світла повернулись додому скорботним «вантажем 200» після трагедії під Іловайськом і знайшли спокій у рідній землі.

Нагадаємо, раніше усіх цих хлопців вважали зниклими безвісти. Нещодавно родичам стало відомо, що тіла бійців були поховані ще 1 жовтня у Запоріжжі. Причини і обставини загибелі бійців досі невідомі.

Прощання із Героями та відспівування відбулось у верхньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору.
«Скорботні заупокійні дзвони скликали волинську громаду до Собору. З тяжкими переживаннями ми проводимо своїх синів та чоловіків захищати кордони та цілісність держави. І завжи плекаємо у собі бажання, аби вони швидше повернулися. І от наші Герої повернулися. Утім, сьогодні, при зустрічі з ними не радість лежить на наших серцях, а печаль. Бо повернулись вони у цинкових трунах. На жаль, і так іноді повертаються додому наші Герої. Але вони не ховалися за спинами матерів та дружин, не шукали жодних документів, аби не піти на фронт. Тож сьогодні ми приносимо Богові та Україні найдорожчу жертву – найкраще, що ми мали», - звернувся у власні проповіді до зболених горем сердець Митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Серед тих визволителів, чиї імена повинні навіки закарбуватися у серцях волинян: Сергій Помінкевич (31.07.1977 р.н), Олександр Сацюк (04.06.1994 р.н.), Максим Ляшук (18.05.1989 р.н.), Віктор Шолуха (29.08.1974 р.н.), Олександр Сивий (03.01.1991 р.н.).

ЧИТАТИ ЩЕ: БІЙЦІ «СВІТЯЗЯ» ПОЛЯГЛИ У «КОРИДОРІ БЕЗСМЕРТЯ». СПОГАДИ ПОБРАТИМІВ

Усі ці хлопці загинули у пекельному іловайському котлі. Й, коли рідні погодились здати ДНК-тести, до превеликого жалю, їхні страшні побоювання підтвердились.

Опісля на Театральному майдані Луцька провели громадську панахиду.
«Ми жили щирою надією на те, що хлопці, які зникли безвісти живі та повернуться до власних осель. Але дива не сталося. Страшний іловайський котел забрав їхні молоді життя. Вони йшли «зеленим коридором», який став для них «коридором смерті», бо волиняни потрапили у смертельну засідку, яку підло влаштував ворог. Усі вони були різними, але поєднувало їх одне: хлопці були справжніми патріотами, бо пішли захищати країну добровільно», - скрушно зазначив начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига.
Сьогодні ж загиблих бійців перепоховають. Їхні вимордовані війною тіла знайдуть свій останній спочинок на рідних землях. Так, Олександра Сивого поховають у селі Боратин Луцького району, Сергія Помінкевича - у селі Забороль Луцького району, Віктора Шолуху - у селищі Локачі Олександра Сацюка - у селі Куснище Любомльського району, Максима Ляшука - у селі Острожець Млинівського району на Рівненщині.

«Тяжко підібрати слова, коли проводимо в останню путь своїх побратимів. Знову відкривається сторінка книги історії, де імена наших братів з батальйону «Світязь» викарбувані кров’ю. На цих плечах, що ми зараз ховаємо, трималась уся наша держава. І ми повинні пам’ятати імена кожного із них вічно», - звернувся до волинян бойовий побратим загиблих воїнів. командир роти «Світязь» Ігор Дрючан.
Після цього цинкові труни із тілами військових повезли у рідні села та міста, де Герої України, врешті-решт, знайдуть вічний спокій.


Лучани ставлять свічки за упокій загиблих Героїв
Важкі цинкові труни внесли до храму
Гіркі сльози втрати та відчаю
Двоє із загиблих воїнів так і не встигли стати на рушничок щастя
Рідні загиблих тримаються, як можуть
У Луцькому Свято-Троїцькому Соборі ніде яблуку було впасти
Сацюк Олександр (позивний «Білий»)
Фельдшер роти рядовий міліції Олександр Сивий
Сергій Помінкевич (позивний «Чех»)
Шолуха Віктор (позивний «Шериф»)
Представники Самооборони Волинь
Щира молитва за упокій
Ляшук Максим (позивний «Яр»)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
ВІКА Показати IP 27 Грудня 2014 15:40
ГОРЕ ВЕЛИКЕ В НАШІЙ КРАЇНІ А ОЛІГАРХІВ НЕМАЕ БО ЇМ ТАКЕ НЕ ЦІКАВО ЇМ БАБЛО РЕСТОРАНИ САУНИ
добрий Показати IP 27 Грудня 2014 15:43
Вічна пам"ять героям!
небайдужі Показати IP 27 Грудня 2014 15:54
Спочивайе з миром Герої ... Вічна вам память. Рідним та близьким щирі співчуття, як же довго ви чекали їх... Шкода, що ми, прості люди, лише маріонетки в чиїхсь руках.... За що ж ви гинете хлопці?
сльози Показати IP 27 Грудня 2014 15:57
Яка біда!(((((((((((((((((((((((((((((((((Вічна пам*ять Героям. Дякуємо, хлопці, що не пошкодували себе заради нас...
Анонім Показати IP 27 Грудня 2014 16:09
Вічна пам"ять, Слава таким Героям. Віддаючи своє життя хлопці надіялись за краще майбутнє, як для себе, своєї родини так і всієї країни. Однак, як виявилось, що ні чого цього кращого в наші країні не буде, принамі при такій владі, яка не поважає, як самих правоохоронців та солдатів і їх життя, так і жителів України. Такі жидовська влада тільки себе любить.
валя Показати IP 27 Грудня 2014 16:16
вічна пам`ять нашим героям! співчуваю усім родинам.
месник Показати IP 27 Грудня 2014 17:01
Як тільки отім гонд..ам Романюкам з Гунчиками, не стидно туда було з'явитися??? Був там серце обливалося,та ненавість все більша і більша до ціэї сраної Влади???? Цинкові труни- це все що держава дала цім мужнім, славним хлопцям!!!! Вони померли за державу!! Тільки питання, чи помреДержава за їхні сім'ї та їх дітей???
Володимир до месник Показати IP 27 Грудня 2014 18:18
Також був сьогодні на сумній процесії разом всією сім'єю. Слухати не було сил і бажання цих блазнів. Вони просто прийшли, сказали красиві слова, але немає в тих словах і слова жалю і щирості та любові до цих Героїв. Огида і лють до цієї влади. Залишилось чекати тільки різдвяні св'ята пройдуть і розпочнеться. Адже нічого не змінилось в кращу сторону, лише гинуть кращі. Система та сама...
Держава до месник Показати IP 27 Грудня 2014 19:13
звісно ж не помре за їхні сім ї, а от люди у погонах готові помирати і захищати владу, яка стравлює їх проти мирного населення (лютий 2014р., Майдан), яка немає і бажання закінчити війну, щоб не помирали ні добровольці, ні добровільно-примусово мобілізовані, ні міліціонери. Шановна міліція, перш ніж захищати владу, подумайте, чи є це правильно (квартир і так не дадуть - яник не дав, і цей не дасть!).А вмираємо ми тому, що хтось так несправедливо-доблесно захищає батони і шоколадниці і навіть не задумується про це. Загиблих хлопців по-людські шкода. НЕХАЙ ЗЕМЛЯ ЇМ БУДЕ ПУХОМ.
не пацик Показати IP 27 Грудня 2014 17:20
невже після такой тризни і загиблих наших людей- ще можуть красти? бути корупціонерами-перевертнями ? Царство ім небесне-земля ім пухом
Ніка Показати IP 27 Грудня 2014 17:45
Хай земля їм буде пухом! Нехай спокійно спочивають у рідній землі, щоб родичі змогли прийти на їхню могилу і помолитися за їхні чисті душі!
потерпілі діти захис Показати IP 27 Грудня 2014 18:50
Підтримую.., скорбота та туга..., і люта ненавість до цих підлих не тільки Романюка М.., а і його Славка Кравчука "прихватизатора" з Кривицьким А., дитячих садочків та "Буратін" Луцька ! ! ! Як можна було "камсамольську " і еНКВДисько, прокурорську падаль лучанам вибирати утримувати ? /// ** ... *** Покійні діти простіть мене і нас ...,що терпимо цих "СУДІВСЬКИХ-Залухівських ФІЛЮКІВ" з їх кланом та іншу різну падаль як у Луцьку так і на Волині як ім усе легалізовує.....Вічна діти Вам память..
Анонім до потерпілі діти захис Показати IP 28 Грудня 2014 12:50
а тебе хто терпить в таку хвилину скорбити треба а не обсирати владу бовдуре
галина Показати IP 27 Грудня 2014 19:24
хай господь оселить їхні душі в раю, а рідним дасть силу і терпіння справитися з горем. Сумуємо разом з вами.
Л Показати IP 27 Грудня 2014 19:38
Вічна пам'ять! Упокой Господи душі їх. З Сергієм працювала на роботі. Це чудова людина. Він себе ніколи не жалів працював на кількох роботах. Мав донечку. Багато потерпів від злочинців яких по долгу служби ловив. Господи помилуй скільки ще жертв? І ще цікаво як опознали їх бо з 1 вересня часу пройшло багато.
Спостерігач Показати IP 27 Грудня 2014 19:54
Кожен раз коли бачу на власні очі те, як прощаються з нашими героїчними хлопцями або читаю про це, то в пам’яті фраза персонажа майора Валерія Єгорова у фільмі «Грозові ворота» у виконанні актора Михайла Пореченкова (іронія долі, але, як відомо, нині вкрай непопулярного в Україні через те, що свого часу в зоні антитерористичної операції на Донбасі своїм цинічним вчинком продемонстрував, що так досі і не встиг вийти з військової акторської ролі). Цитата наводиться мовою оригіналу: «Помнишь, ты говорил, чего нам нельзя? А я тебе скажу, чего нам можно. Нам, Санька, за других умирать можно. Вот такая, Санька, у нас работа». Низько вклоняюся Вам, хлопці, і безмежно вдячний за те, що віддали своє життя, щоб я зараз був живий як цивільний. На мій погляд, кожен Ваш подвиг, безумовно, має визначальне значення і залишить глибокий слід на скрижалях історії новітньої України. Царство Вам Небесне, земля пухом і вічна пам’ять! Нічим не можна виправдати смерть. Я думаю, що один із найтрагічніших наслідків війни (хай навіть неоголошеної) в тому, що батьки ховають своїх дітей, а не навпаки, як у мирні часи. Так усі, хто причетний і винний у розв’язанні конфлікту, в ході якого наші хлопці протягом цього року гинуть за нашу країну, мабуть, мають можливість сховатися у високих і товстих мурованих стінах, броньованих автомобілях, укриттях тощо від зброї фізичної дії. Але жодні шамани, мольфари, чаклуни і відьми не врятують їх від такої гіперпотужної зброї метафізичної дії як прокляття матері чи батька, які поховали свою дитину. Снаряд такої зброї хоч і сповільненої дії, але з точним самонаведенням, вражає якщо не фатально, то дуже глибоко і несподівано, а також не залишає жодних слідів за собою. Ризикну припустити, що в цьому році щодо деяких політиків, чиновників регіонального, національного чи світового масштабу такий снаряд вже був запущений. Приношу свої найщиріші співчуття рідним і близьким загиблих. На мою думку, завданням кожного з нас є внесення своєї лепти у те, щоб така самопожертва наших співвітчизників на вівтар свободи, миру і незалежності не те що не була марною, але і мала якомога більше значення. Герої не вмирають! Слава Україні!!!
Анонім Показати IP 27 Грудня 2014 20:21
Виправте, будь ласка, неточність: загинули хлопці 29 серпня, їх 1 вересня не могли "знайти похованими". Їх захоронили 1 жовтня у Запорізькій області. Можете перевірити http://www.unian.ua/politics/991375-u-zaporizkiy-oblasti-pohovali-56-nevpiznanih-biytsiv-ato-foto.html
111 до Анонім Показати IP 27 Грудня 2014 22:44
29-го
ВН до Анонім Показати IP 28 Грудня 2014 14:07
Дякуємо, виправили
Вацык Показати IP 27 Грудня 2014 21:03
А, Капительманша, сегодня с помпой, Женьку замуж выдает.
Ольга Показати IP 27 Грудня 2014 21:37
Сльози навертаються на очі, коли дивлюсь на ці фотографії, бо не маю сили йти і дивитись на ці труни і згорьованих рідних. Але нічого Господь просто так не робить. Всі ці біди наші від байдужості і небажання наших людей шевелити трохи мізками. Подивіться, кого ми знову привели до влади. Та їм глибоко начхати на простих людей. Вони знову будуть мобілізовувати наших синів, чоловіків, братів, батьків як гарматне м'ясо під гради і смерчі. Знову ці наші жидопастирі беруть кількістю, а не якістю. І допоки ми будемо давати їм це робити, доти будемо хоронити найрідніших. Дуже хочеться, щоб прокинувся наш народ і зрозумів, що не вони нами керують, а ми ними, хай і дуже високою ціною. Вічна пам'ять героям!
месник Показати IP 27 Грудня 2014 22:21
Я незнаю коли, но прийде час, коли кожен буде відповідати!!! Можливо це перед Богом, чи перед іншою вищою силою, но впевнений в одному, що горіти цій провладній бидлоті у ПЕКЛІ!!!! Розвалили Україну, граблять вже у відкриту народ!! Братовбивчу війну влаштували!!!!! Ви всі кажете Слава Україні? А я кажу Ганьба Україні!!! Не коштуэ вона життів цих хлопців!!!
леся лучанка Показати IP 28 Грудня 2014 00:03
це наші волинські героі ми пишаемося вами,рідним щире співчуття ,ви виховали справжніх чоловіків коли діти ховають батьків ,це закономірність, а коли батьки ховають своіх дітей ,це трагедія слава героям
Софія Показати IP 28 Грудня 2014 10:02
Невимовний біль розриває душу від усвідомлення того, що гинуть найкращі - мужні чоловіки, наші захисники, сини України. Українське небесне військо, військо лицарів духу і відваги щодня збільшується. Це як два паралельних світи :Вони та Інші. Інші сьогодні просиджують у владних кабінетах (як до Майдану) і через свою ницість і убогість духом неспроможні їх полишити. Тримаючись за крісла, у своїй неспроможності думати, приймати рішення і нести відповідальність за долю своєї країни, виглядають блазнями і моральними інвалідами.....І тільки небесне військо все бачить і знає! Слава Героям України! Вічна їм пам'ять!
белое крыло Показати IP 28 Грудня 2014 17:42
коментар було видалено
гiсть Показати IP 29 Грудня 2014 03:17
Коли скiнчиться ця вiйна?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus