USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку протестували проти будівництва на межі з парком 900-річчя

28 Червня 2017 19:02
Декілька десятків лучан зібралися, аби висловити протест щодо забудови ділянок на вулиці Космонавтів: на їхню думку, вказані ділянки, які надані членам родин загиблих бійців АТО, входять у межі парку імені 900-річчя і до них мають стосунок депутати міськради. Втім, прямих доказів про стосунок депутатів до будівництва не пролунало.

Зустріч відбулася 28 червня у парку імені 900-річчя Луцька.

Представниця ГО «Громадський захист» Ганна Стульська розповіла, що прийшла на збори випадково, побачивши оголошення про їхнє проведення. Вона рекомендувала присутнім створити ініціативну групу та підготувати звернення в прокуратуру, аби «мешканці Луцька знали, хто за їхніми спинами вже в 2016 році, прикриваючись питанням АТО, вирішує свої житлові проблеми за рахунок міської громади». Вона наголосила, що парки у місті за останні роки зменшилися, а парк 900-річчя лишається місцем відпочинку для мешканців мікрорайону.
Мешканці вирішили звернутися до прокурора Волинської області Максима Киричука. У зверненні, текст якого надрукували напередодні, йдеться про «незаконні рішення органів влади Луцька щодо виведення одного гектару землі з меж парку імені 900-річчя Луцька та подальшого виділення ділянок під приватну забудову».

У зверненні повідомляють, що ще у 2001 році виконком міськради виділив гектар землі у парку під приватну забудову. Навесні 2002 року це рішення визнав незаконним Луцький міськрайонний суд. Однак вже у 2009 році розпорядженням міського голови земельним ділянкам на вулиці Космонавтів присвоїли поштові номери та видали державні акти на право власності земельних ділянок.

Автори звернення вважають, що депутати міськради діючого скликання у 2016 та 2017 роках роздавали земельні ділянки на підставі нелегітимного рішення виконкому. Так, йдеться про низку рішень про надання у власність земельних ділянок для будівництва, а саме рішення № 90, 91 від 27.07.2016, № 48, 49 та 50 від 28.09.2016, №81 від 21.03.2017, №23 від 26.04.2017 року.
Починаючи з лютого цього року розпочалися вирубування зелених насаджень на відведених під забудову ділянках, а на одній з них розпочалася приватна забудова.

Раніше щодо цього питання зверталися у виконком Луцької міськради. У відповіді за підписом заступника Луцького міського голови Олександра Рачкова йдеться про те, що депутати міськради ухвалили рішення від 25.02.2015 року, у якому вирішили при підготовці на розгляд сесій міськради відповідних проектів рішень в першу чергу надавати перевагу членам сімей учасників АТО, які загинули під час проведення антитерористичної операції на сході України, а також учасникам АТО з Луцька, які в наслідок участі у бойових діях отримали інвалідність 1-ої групи.

Постійна комісія міськради з питань земельних відносин та земельного кадастру розглянула питання щодо надання земельних ділянок на вулиці Космонавтів родинам загиблих учасників АТО і підготувала відповідні проекти рішень, які прийняли депутати міськради. У документі повідомляють, що земельні ділянки на вулиці Космонавтів, які надані родинам загиблих учасників АТО, розташовані за межами парку, згідно з затвердженою межею парку культури та відпочинку імені 900-річчя Луцька.
Також учасники зібрання порушували питання про те, що під час сесії міськради 29 червня депутати розглядатимуть проект рішення про надання громадянці Ходзюк О.А. дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд на вулиці Космонавтів, 23 (орієнтовною площею 0,03 гектара). Ділянка, мовляв, також розташована у межах парку.

Попри те, що офіційно на збори не запрошували жодного з депутатів міськради, дехто з учасників нарікав, що обранці громади міста не прийшли, аби поспілкуватися з мешканцями мікрорайону. Так, один з чоловіків розповів, що особисто звертався до депутата Петра Нестерука щодо цих забудов. Депутат сказав, що підтримує його, але ніяк допомогти не може, тож порадив звертатися в управління земельних ресурсів.

Присутній під час зборів учасник бойових дій Дмитро Доманський повідомив, що шість земельних ділянок на вулиці Космонавтів справді надали під забудову родинам загиблих учасників АТО і йому відомі прізвища цих осіб.
Після емоційного обговорення учасники зборів вирішили скласти протокол, обравши ініціативну групу та зібравши підписи на підтримку своєї позиції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
& Показати IP 28 Червня 2017 19:22
Явно хтось хоче людей з атошниками посварити
Толік Показати IP 28 Червня 2017 19:57
Ходзюк О.А. братиха Женіка Ткачука. Все "порішає"
До ??? Показати IP 28 Червня 2017 22:10
їх і так ненавидять починаючи з рейсового автобуса.
леся Показати IP 28 Червня 2017 23:09
Цікаво Атошніки справді отримають ці землі чи це прикриття...
андрій Показати IP 28 Червня 2017 23:46
хай в своїх дітей парк забирає і не в моїх.хоча ні. він жеш і в своїх забирає. мені такі херої не треба.в луцьку 2 парка залишилось і ті роздають
Лучанка Показати IP 29 Червня 2017 09:58
На 40-у кв забрали стадіон, дерева повирубували, уже будинок зводиться, теж хлопцям квартири пообіцяли. Майданчик збудували, алке все ж з штучним покриттям. І всім все "харашо"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus