USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку проведуть капітальний ремонт та тепломодернізацію ще 10 садочків і шкіл

14 Травня 2021 18:52
У Луцьку за програмою НЕФКО відремонтують та модернізують десять навчальних закладів – садочків та шкіл.

Про це під час традиційного щотижневого звіту 7 травня повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

«Сьогодні об’їхали декілька навчальних садочків та школу, у яких роблять капітальний ремонт згідно із програмою НЕФКО. Відбувається утеплення дахів та фасадів, заміна вікон на енергозберігаючі, встановлення індивідуальних теплових пунктів, заміна цоколю. Чудовий проект, який змінює, у першу чергу, естетично наші навчальні заклади – вони стають окрасою мікрорайону. Важливою є і практична складова питання, адже часто через незамінені вікна у садочках, а також недостатню температуру в приміщеннях в опалювальний сезон, діти мерзнуть і хворіють», – каже міський очільник.

Окрім того, він наголосив, що після ремонту відбувається колосальна економія енергоресурсів – до 30%.

«За рахунок цієї економії ми будемо повертати пільговий кредит, який отримали і в подальшому матимемо вільні кошти, які зможемо спрямувати на вирішення тих чи інших проблем у місті», – зауважив мер.

Водночас, як повідомляють на сайті Луцької міської ради, впровадження таких заходів створює комфортніші умови у середині приміщення, дає можливість економити кошти на енергоносіях, які можна спрямувати на інші цілі та проєкти. Окрім цього, це й естетична сторона, адже відремонтовані приміщення милують око своєю красою.

Луцька міська рада у співпраці з НЕФКО нині реалізує масштабний проєкт «Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька», яким передбачається утеплення фасадів, дахів, встановлення ІТП, ізоляція трубопроводів, заміна вікон та дверей, модернізація системи освітлення у сорока бюджетних закладах.

Енергозберігаючі заходи уже впроваджено у ряді загальноосвітніх шкіл, Луцькій художній школі, Луцькій музичній школі № 1 ім. Фридерика Шопена, центральному басейні.

Сьогодні міський голова Ігор Поліщук та начальник управління капітального будівництва Леонід Карабан оглянули хід робіт з термомодернізації дитячих садочків № 9, 10, 32 та 33, НВК № 10.
Оглянувши об’єкти, мер Луцька зазначив: «Це колосальний проєкт. Просто на очах відбувається перетворення наших шкіл та садочків. Вони стають комфортнішими, естетично привабливішими, енергоощадними. Ми утеплюємо дахи, фасади, замінюємо вікна та двері. Садочки є яскравими, адже їх фарбують в різні кольори. Відремонтовані об’єкти стають окрасою cвоїх мікрорайонів. Цьогоріч ми зробимо дев’ять садочків та одну школу. Маємо намір подавати заявку на продовження цього проекту».

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Катя Показати IP 14 Травня 2021 22:22
Всі садочки дуже гарні але якщо можна зробіть будь ласка 5школу гарну
Василь Показати IP 15 Травня 2021 13:06
Утеплення як мін. 15см. горища мінватою і 10см. на стіну-досить дороге задоволення.Своїми коштами Луцьк це не зробив би.А от ІТП-досить сумнівна забавка,особливо залежні,які задавлюють сусідні будинки і мережу в цілому.Незалежні(з теплообмінниками) прибл. в два рази дорожчі.Ми нічого нового не придумаємо-треба робити так,як всі люди.А то накоїмо біди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus