USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку проведуть телешоу з призом у $10 000

21 Травня 2019 15:08
Будь-які громадські організації можуть взяти участь у проекті LUTSK CHALLENGE AWARDS, аби позмагатися за 10 000 доларів.

Про це йшлося 21 травня в приміщенні Молодіжного центру Волині.

Представниця Американського благодійного фонду Глобального миру та розвитку (GPD Trust) Олеся Ніколайчук розповіла, що, на її думку, кожен небайдужий лучанин, коли перебуває за межами міста, є амбасадором Луцька.

Вона пригадала, що свого часу на Майдані познайомилася з представником GPD Trust; ця фундація з 2012 року працює в Україні й сприяє реалізації соціальних проектів у регіонах.

«Я привезла цю ідею на Волинь і сподіваюся, що надалі таких проектів буде більше. Це пілотний проект у Волинській області. Якщо він успішно пройде, то ми впроваджуватимемо його й у інших регіонах України», – зазначила Олеся Ніколайчук.
Вона додала, що основні завдання конкурсу полягають у активізації локальної громади, розвитку місцевої філантропії та впровадженні цілей сталого розвитку.

Керівник ГО «Молодіжна платформа» Захар Ткачук детальніше розповів про умови LUTSK CHALLENGE AWARDS.

Так, проект складатиметься з трьох етапів:

- подача заявок у період із 21 травня до 4 червня (аплікаційну форму можна завантажити за посиланням: youthplatform.com.ua/lca);
- пітчинг (13 червня), коли за 10 обраних проектів громадськість голосуватиме своїми грошима;

- фінал у форматі телешоу, під час якого з 4 конкурсантів оберуть одного переможця, який отримає 10 000 доларів.

«У форматі телешоу проходитиме останній етап. Це буде своєрідне євробачення проектів на заключному етапі, коли кожен охочий буде голосувати за свого фаворита», – сказав Захар Ткачук.

Він зазначив, що цікавим, зокрема, і незвичним буде етап пітчингу. «Таким чином ми розвиваємо індивідуальну філантропію. Так, під час пітчингу кожна громадська організація представлятиме свій проект, а кожен гість зможе обрати переможця, голосуючи за ідею живими грошима», – зауважив голова «Молодіжної платформи».
Окрім того, Олеся Ніколайчук зауважила, що на фінал до Луцька запросять «дуже хорошого спікера, щоб не тільки можна було прийти і проголосувати, а й взяти щось для себе; це буде не тільки спіч, а й лекція».

У фінал, своєю чергою, потраплять 4 конкурсанти, які представлятимуть проекти та проходитимуть краш-тест у форматі телешоу. Трьох фіналістів оберуть за результатами пітчингу, а одного – за результатами голосування у соціальних мережах.

«Окрім грошей, які отримає переможець, він зможе реалізувати проект і залучити фінансування на його впровадження», – наголосив Захарій Ткачук.
Організаторами конкурсу LUTSK CHALLENGE AWARDS є американський благодійний фонд Глобального миру та розвитку (GPD Trust) і ГО «Молодіжна платформа».

Учасниками можуть стати будь-які громадські організації, які мають задум проекту, котрий допоможе розвитку міста, громади чи суспільства в одному із напрямків, який є в переліку цілей сталого розвитку ООН.

Термін реалізації проекту – до 31 жовтня 2019 року.
Відзначимо, що перелік цілей сталого розвитку ООН складається з 17 цілей, ухвалених на період з 2015 до 2030 року:

- подолання бідності;

- подолання голоду, розвиток сільського господарства;

- міцне здоров’я і благополуччя;

- якісна освіта;

- гендерна рівність;

- чиста вода та належні санітарні умови;

- доступна та чиста енергія;

- гідна праця та економічне зростання;

- промисловість, інновації та інфраструктура;

- скорочення нерівності;

- сталий розвиток міст і громад;

- відповідальне споживання та виробництво;

- пом’якшення наслідків зміни клімату;

- збереження морських ресурсів;

- захист та відновлення екосистем суші;

- мир, справедливість та сильні інститути;

- партнерство заради сталого розвитку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 21 Травня 2019 18:08
Краще дайте ті гроші онкохворим дітям

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus