USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку прикордонники вшанували загиблого в АТО колегу чемпіонатом

22 Квітня 2016 21:30
На базі Луцького прикордонного загону розпочався Чемпіонат Державної прикордонної служби з боротьби самбо, присвячений пам’яті загиблого під час виконання службового обов’язку в зоні проведення АТО молодшого сержанта Сергія Гулюка.

Про це повідомляють в прес-службі відомства.

Понад 100 прикордонників-самбістів з усієї України змагалися за звання найкращих у цьому виді спорту, вшановуючи в такий спосіб пам'ять героя.

Організатором змагань став спортивний комітет ДПС України спільно з Волинською організацією фізично-спортивного товариства «Динамо» України. Свої команди на турнір надіслали Азово-Чорноморське, Східне, Південне, Західне та Північне регіональні управління, Навчальний центр та Національна академія Держприкордонслужби, Окремий контрольно-пропускний пункт «Київ», Головний центр зв’язку автоматизації та захисту інформації.

За рівнем змагань та цікавості поєдинків чемпіонат можна зарахувати до міжнародного, адже серед учасників – багато титулованих спортсменів. Три майстри спорту міжнародного класу, 6 майстрів спорту України та тринадцять кандидатів у майстри спорту. Разом з тим, на татамі вийшли випробувати свої сили початківці та професіонали, небайдужі до практичного застосування самбо у повсякденній службі.

Із вітальним словом до учасників змагань звернулися заступник голови Волинської обласної ради Роман Карпюк, перший командир Луцького прикордонного загону голова організації спілки ветеранів Державної прикордонної служби України Волинської області генерал-лейтенант у відставці Аркадій Яворський. Від імені голови ДПС України учасників змагань привітав заступник начальника Північного регіонального управління з персоналу полковник Юрій Якобчук.

На урочистостях з нагоди відкриття змагань Держприкордонслужби із боротьби самбо були присутні також голова спортивного комітету Державної прикордонної служби України Микола Подоляк, заступник начальника відділу з питань фізичної культури та спорту обласної адміністрації Ігор Дмитришин.

Під часі відкриття Чемпіонату не забули вшанувати і загиблих побратимі. До слова, із 100 учасників, 43 спортсмени пройшли випробування у зоні АТО. Хвилиною скорботи, під барабан, з низько схиленими головами, присутні віддали шану полеглим.

Керівник спортивного комітету Державної прикордонної служби України, полковник Микола Подоляк зауважив, що боротьба самбо належить до прикладного виду спорту для прикордонників. Адже його елементи та уміння застосовуються у повсякденній діяльності в ході несення служби на кордоні та під час затримання порушників та самооборони.

«Військовослужбовці під час виконання службових завдань мусять вміти захистити себе та швидко затримати правопорушника. Саме самбо, з його динамічними прийомами та адаптованими до життя уміннями вижити, допомагають хлопцям при виконанні ними поставлених завдань. Держава повинна повернутися до рівня підготовки та збереження здоров’я нації і занять спортом, як це було у часи радянського союзу. Адже спорт не лише згуртовує, він робить націю сильнішою», – резюмував головний спортсмен-прикордонник країни.

Голова спорткомітету Держприкордонслужби пояснює, що Волинь як базу проведення цих змагань обрали через сприятливі умови. Мовляв, є домовленість із військово-спортивним ліцеєм про надання першокласного залу для тренувань, підготовки та проведення змагань.

«Хочеться популяризувати такі види спорту серед молоді. А тому двері змагань відкриті для вболівальників та усіх охочих», - додав він.

Завтра, 23 квітня, проведуть фінальні поєдинки та нагородження переможців Чемпіонату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus