USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку привітали з професійним святом працівників культури та народного мистецтва

9 Листопада 2023 19:41
У Луцькій громаді відбулися урочистості з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Сьогодні, 9 листопада, у Палаці культури міста Луцька з професійним святом вітали тих, хто своєю діяльністю творить та примножує українську культуру – творчі колективи, викладачів шкіл естетичного спрямування, аматорів народного мистецтва.

На урочистості завітали міський голова Ігор Поліщук, заступник міського голови Ірина Чебелюк та директор департаменту культури Тетяна Гнатів, інформують у міськраді.

«У час, коли ворог намагається знищити нашу державність та ідентичність, ми по-особливому відчуваємо цінність культури, – сказав Луцький міський голова Ігор Поліщук. – Сьогодні він намагається знищити наші театри, музеї, вивозить награбовані експозиції. Але він не зможе знищити нашу культуру, як би не хотів. Адже, дякуючи Богу та Збройним силам, українська культура живе і розвивається. Тож вітаю вас зі святом і дякую за те, що навіть під час війни ви продовжуєте її популяризувати. Своєю працею ви наповнюєте наше життя особливим змістом».
Директор департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів також привітала колег із професійним святом і зазначила, що воєнний час став великим викликом для галузі культури на спроможність та життєздатність. «Але я хочу з впевненістю сказати, що наші працівники стійко тримають культурний фронт, виконують важливу місію по збереженню і поширенню духовно-культурних цінностей і всього того, що ідентифікує нас як націю», – сказала Тетяна Гнатів.
Музичним подарунком для присутніх на святі став благодійний концерт «Ми єдині і Україна в нас одна» за участю Тоні Матвієнко та Дмитра Андрійця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus