USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Унікальний концерт шедеврів світової класики – у Луцьку

10 Листопада 2017 07:00
Унікальну можливість почути концертну програму симфонічного оркестру, що звучатиме під час гастрольного турне у Німеччині, мали поціновувачі класичної музики у Луцьку.

Концерт Національного симфонічного оркестру України відбувся 9 листопада в облмуздрамтеатрі у Луцьку в рамках відзначення Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Виступ оркестру став подарунком для працівників культури та майстрів народного мистецтва.

Національний симфонічний оркестр є найвідомішим творчим колективом України. Колектив гастролював у 26 країнах світу та наступного року відзначатиме сторіччя від дня заснування та є гордістю та славою національної музичної культури. Художній керівник та головний диригент - народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка, професор Володимир Сіренко.

Програму розпочали увертюрою до славетної опери Вольфганга Амадея Моцарта «Весілля Фігаро».

Під час виконання концерту для скрипки з оркестром мі мінор, тв. 64 Фелікса Мендельсона-Бартольді, луцька публіка мала змогу насолодитися грою соліста - лауреата всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів Максима Грінченка.

Фінальним номером програми стала Симфонія №7 ре мінор, тв. 70 Антоніна Дворжака. Цю симфонію називають «трагічною» та «патетичною», створюючи її, відомий чеський композитор мав на меті схвилювати світ. Вперше симфонія пролунала у 1885 році, прем’єрою у Лондоні диригував сам композитор. У творі відчувається суворий архаїчний колорит, що асоціюється з героїчним минулим чеського народу. Єдність симфонії підкреслена тональним планом – основною тональністю трьох з чотирьох її частин є ре мінор.

Наприкінці виступу музикантам оркестру під гучні овації публіки вручили квіти від усіх присутніх шанувальників. Музикантам побажали творчих злетів та успішного гастрольного турне, адже виконані у Луцьку шедеври класичної музики оркестр невдовзі зіграє у рамках гастролей Німеччиною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus