USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку розпочали святкувати 23 річницю Конституції України. Фото

27 Червня 2019 14:30
28 червня 1996 року – визначна дата для України, адже саме в цей день депутати Верховної ради ухвалили Конституцію України. З того часу пройшло 23 роки, тож сьогодні, у переддень Дня Конституції, на території всієї держави тривають святкування, до яких долучилися і лучани, які прийшли на Київський майдан.

Урочисті заходи з нагоди 23-ї річниці Конституції України відбулися на площі перед пам’ятником «Борцям за волю та незалежність України» 27 червня.

Так, на площі перед облдержадміністрацією зібралося чимало людей, багато з яких були у вишиванках. Зокрема на святкування завітали представники обласної та міської влади, військові, духовенство та представники громадськості.
Саме дійство розпочалося з виконання Державного Гімну України, а потому присутні вшанували борців за волю та незалежність України хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника. Відзначимо, що впродовж святкування ведучі неодноразово згадували витяги з Конституції України.
Як зазначив тимчасово виконуючий обов’язки голови Волинської обласної державної адміністрації Олександр Киричук, День Конституції України – це велике національне свято для українців.

«23-ю річницю ухвалення святкує основний закон нашої держави, де закріплені одвічні фундаментальні цінності українців – це свобода, справедливість, гідність, демократія, правова держава та мир. Безперечно, історія становлення української конституції бере початок ще з часів Володимира Великого, це боротьба багатьох поколінь свідомих українців, серед яких Богдан Хмельницький і Михайло Грушевський. За цей час наша держава пройшла безліч випробувань, змінившись. Ухвалення Конституції України 1996 року навіки закарбувало прагнення українського народу жити у власній суверенній державі. Усім своїм змістом вона спрямована на забезпечення суверенітету України, становлення її, як незалежної правової держави», – наголосив Олександр Киричук, подякувавши військовим, які захищають Україну від ворога, що посягає на основи конституційного права та територіальну цілісність нашої держави.
Натомість перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик відзначив, що Конституція України – це основний закон у набагато глибшому розумінні, ніж ми це сприймаємо й уявляємо.

«Конституція – це базисний фундамент усієї держави і найвищий юридичний, і найвищий онтологічний, оскільки він описує наше світобачення українського суспільства. П’ята колона в Україні завжди намагалася зрушити той фундамент, аби порушити найвищі цінності, прописані у Конституції України. Хотілося б, щоб наша Конституція, яка є однією з найкращих у світі, дала нам змогу утвердити й збудувати суспільство, за яке поклали і досі віддають життя наші національні герої. Вірю, що зміни в Україні є незворотними», – зауважив Олександр Пирожик.
Привітав присутніх з Днем Конституції України й виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт.

«Сьогодні ми висловлюємо підтримку тому напрямку розвитку держави, яким рухаємось. Конституція наповнена глибоким змістом, адже у ній життя та здоров’я людини, громадянина України, є основоположною цінністю. Наш основний закон – це символ щасливого майбутнього у вільній, суверенній державі. Ніхто не може зазіхнути на право українців розмовляти рідною мовою, дотримуватися українських традицій, розвивати нашу економіку. Віримо, що ті жертви, які сьогодні приносить український народ заради власної незалежності, не будуть марними. Вони є підтвердженням того, що Україна була, є і буде», – привітав усіх присутніх Григорій Пустовіт та побажав успішного розвитку держави, щоб українці щасливо жили та працювали на теренах своєї держави.
Відзначимо, що впродовж заходу представники влади вручали військовим різноманітні відзнаки, а продовжилося дійство святковим концертом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
777 Показати IP 27 Червня 2019 15:58
Саша кирик губернатор. Прикольно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus