USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку розпочався Lutsk Junior Theatrе-2018

27 Лютого 2018 20:35
В Арт-галереї Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» стартував другий етап культурного проекту Lutsk Junior Theatrе-2018, повідомляє прес-служба Фонду.

Відкрив сезон театральних постановок колектив «Спінери» Княгининівської спеціалізованої школи-інтернату І-ІІІ ступенів «Центр освіти та соціально-педагогічної підтримки». Вихованці школи-інтернату презентували уривок «Сватання на Гончарівці». Юні акториТворчої студії Наталії Журавльової до уваги глядачів представили виставу-етюд «Інстанграм» за мотивами оповідання з книги «Щоденник Ельфа» Наталки Малетич. Виставу створено у форматі інтерактивного театру імпровізації, що передбачає активне втручання глядачів у розмову з героями.

Проект Lutsk Junior Theatrе-2018 спрямований на популяризацію театрального мистецтва серед дітей та молоді. Торік участь у ньому взяли колективи з Луцька, Рівного та Львова. Цьогоріч проект розширює географію.

"Коли ми починали цей проект, хотілося, щоб він працював. За підтримки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» програма триває. Цьогоріч ми познайомимося з новими колективами. Зокрема, в березні до Луцька приїде колектив з Авдіївки. Він презентує нашим глядачам свою роботу. Також ми спільно будемо працювати над створенням вистави для їхнього мистецького фестивалю в Авдіївці. Уже відомо, що участь у проекті візьмуть колективи з Червонограда та Кропивницького. У грудні відбудеться фінальна його частина", – поділилася планами куратор проекту Наталія Журавльова.

Керівник колективу «Спінери» Оксана Глушко каже: участь у Lutsk Junior Theatrе-2018 – це насамперед чудова нагода поділитися досвідом і побачити, як працюють інші колективи. "У нашому театральному гуртку – 45 дітей. До Луцька приїхали середня і старша групи. Ми більше працюємо над постановками класичних творів. Сьогодні хочемо перейняти досвід сучасної драматургії. Це для нас нове та цікаве", – каже Оксана Глушко.

Фестивальний день юних акторів складається з двох етапів. Спершу колективи презентували себе, після того була практична робота з актором лялькового театру Олексієм Криворучком та педагогом-актором аматорського театру Анастасією Глух. Дітей ознайомили з методами роботи інтерактивного театру. Після цього поділили на дві групи, кожна зі своїм тренером презентувала невеличку плейбек-виставу.

Упродовж двох років двері Арт-галереї відчинені для всіх охочих поринути у дивовижний світ мистецтв. Тут проводять виставки відомих художників, волинських народних митців, популяризують театральне мистецтво, проводять безплатні майстер-класи, тематичні вечори, семінари та конференції на теми освіти й культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus