USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку розроблять план житлового кварталу в районі Привокзальної

9 Грудня 2016 07:00
Багатоповерхівки планують побудувати у зоні комунальних складів в мікрорайоні вулиці Привокзальної та проспекту Президента Грушевського.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради 8 грудня.

Членів виконкому просили надати дозвіл на розробку проекту детального плану території в межах проспекту Президента Грушевського, Привокзального майдану та вулиці Привокзальної у Луцьку.

В міськраду звернулося ТзОВ «СПЕКТР ЦЕНТР», яке має намір будувати багатоповерхові житлові будинки з вбудовано-прибудованими приміщеннями на цій земельній ділянці. Відповідно до Плану зонування території міста Луцька територія, де заплановано будівництво знаходиться в зоні комунальних складів.

У зв’язку з необхідністю зміни цільового призначення земельної ділянки, вважають доцільним розробити детальний план території та провести процедуру громадського обговорення.

Нагадаємо, під час засідання виконкому 2 листопада проект рішення не здобув підтримки більшості членів виконкому. Так, попередні власники об’єктів нерухомості заборгували значні кошти міському бюджету. Нині об’єктами нерухомості володіє суб’єкт господарювання, який не оформив в користування земельну ділянку. Прокуратура здійснила перевірку, нарахувавши до 800 тисяч гривень втрат міського бюджету внаслідок того, що не було оформлене землекористування. Потрібно, аби суб’єкт підприємницької діяльності, який володіє нині об’єктами нерухомості, оформив належним чином землекористування і сплачував орендну плату до міського бюджету, - пояснював тоді перший заступник прокурора Луцька Олег Юрченко.
На запитання члена виконкому Олега Бондарука про те, чи справді ТзОВ «СПЕКТР ЦЕНТР» є власником ділянки, адже відбувалися суди, перший заступник міського голови Тарас Яковлев повідомив, що вивчив ситуацію і може сказати, що теперішні власники об’єктів нерухомості не мають стосунку до попереднього суб’єкта господарювання. З його слів, інвестори просто хочуть відстояти своє право на будівництво житлового кварталу.

Член виконкому Михайло Щур зауважив, що у попередніх власників була заборгованість зі сплати податків до міського бюджету, і поцікавився, чи ці кошти ще можуть надійти до бюджету. Тарас Яковлев пояснив, що заборгованості як такої не було, провели обстеження відповідно до положення про нарахування збитків і попереднім власникам нарахували збитки за те, що вони не оформляли землю під своїми об’єктами нерухомості. Врешті-решт, замість оформлення земельної ділянки, попередній власник продав нерухоме майно.

Члени виконкому підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
замполіт Кобилинськи Показати IP 9 Грудня 2016 10:17
там мабудь я отримаю квартиру

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus