USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку не дозволили розробити план нового житлового кварталу

3 Листопада 2016 16:50
Використати для будівництва житлових багатоповерхівок ділянку в районі залізничного вокзалу хоче підприємство-власник споруд, яке досі не оформило договір оренди земельної ділянки.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 2 листопада.

Членів виконкому просили надати дозвіл на розробку проекту детального плану території в межах проспекту Президента Грушевського, Привокзального майдану та вулиці Привокзальної.

В Луцьку міську раду звернулось ТзОВ «СПЕКТР ЦЕНТР», яке має намір будувати багатоповерхові житлові будинки з вбудовано-прибудованими приміщеннями на земельній ділянці, яка розташована в межах проспекту Президента Грушевського, Привокзального майдану та вулиці Привокзальної. Відповідно до Плану зонування території міста Луцька територія, де заплановане будівництво, знаходиться в зоні комунальних складів. У зв’язку з необхідністю зміни цільового призначення земельної ділянки, просили розробити детальний план території та провести процедуру громадського обговорення.

Як зазначив начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк, питання виносять на розгляд повторно – під час першого розгляду його не підтримали, адже були невирішені земельні питання. Наразі розробляють пропозицію з будівництва житла замість господарських споруд. Відповідно до генерального плану міста, на ділянці передбачені і житло, і складська зона, і громадська забудова.

Член виконкому Михайло Щур поцікавився, про які земельні питання йшлося та зауважив, що проект рішення не можна підтримувати, якщо вони лишилися невирішеними.

Як пояснив перший заступник міського голови Тарас Яковлев, за користування значною частиною земельної ділянки, що підпадає під розробку ПДП, суб’єкти господарювання заборгували кошти місцевому бюджету. Для того, щоб сплатити цю суму, об’єкти нерухомості були відчужені на інший суб’єкт господарювання, який зараз подає матеріали на розроблення ПДП.

Перший заступник прокурора Луцька Олег Юрченко нагадав, що під час попереднього засідання розглядали це питання. Об’єктами нерухомості володіє суб’єкт господарювання, який не оформив в користування земельну ділянку. Прокуратура здійснила перевірку, нарахувавши до 800 тисяч гривень втрат міського бюджету внаслідок того, що не було оформлене землекористування. Потрібно, аби суб’єкт підприємницької діяльності, який володіє нині об’єктами нерухомості, оформив належним чином землекористування і сплачував орендну плату до міського бюджету. Минуло півроку, і цього не виконано. З його слів, землекористувач мав нагоду протягом цього року звернутися в управління земельних ресурсів та винести на розгляд сесії питання про надання земельних ділянок в оренду.


Керівник ТзОВ «СПЕКТР ЦЕНТР», підприємства-власника споруд на вулиці Привокзальній, 12, Олександр Мирончук розповів, що об’єкти придбали наприкінці минулого року, з метою використання земельної ділянки, на якій вони розташовані, під інвестиційний проект, житлову забудову. Власник споруд звертався до міськради щодо оформлення земельної ділянки, йому надали перелік документів, які необхідно підготувати і наразі частину документів готують. Керівник підприємства запевнив, що в найкоротший термін звернеться за оформленням земельної ділянки. Однак для того, щоб отримати в оренду ділянку з тим цільовим призначенням, яке потрібне для інвестиційного проекту, необхідно, щоб детальний план території був розроблений. Земельні питання, таким чином, вирішуватимуть відповідно до розробленої документації.

Леонід Герасимюк зауважив, що не зможе підписати висновок про зміну цільового призначення ділянки, поки документ не буде розроблений та не пройде громадське обговорення і не буде затверджений.

Проект рішення не здобув підтримки членів виконкому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus