USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку шукають ділянку, щоб перенести підстанцію з-під стін замку

8 Квітня 2021 17:01
Електропідстанція, розташована біля Центрального ринку, обслуговує понад 20 тисяч споживачів. Нині в місті шукають ділянку, куди її можна перенести.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив Луцький міський голова Ігор Поліщук. З його слів, керівництво ПрАТ «Волиньобленерго» розуміє потребу перенесення підстанції.

«Нещодавно я зустрічався з керівником ПрАТ «Волиньобленерго» і ми домовилися про перенесення цієї підстанції. Сьогодні ми визначаємось з тим, яке місце буде найбільш доречним для її перенесення з урахуванням усіх особливостей такого складного інженерно-технічного об’єкту як підстанція: необхідності під’їзду до неї і всіх інших моментів», – повідомив він.

Зі слів міського голови, зараз розглядається кілька варіантів земельних ділянок, куди б можна було перенести електропідстанцію. Обговорювали, каже Ігор Поліщук, і питання, хто має оплачувати ці роботи.

«Під час перемовин йшлося, що ці кошти будуть закладатися в інвестиційну програму «Волиньобленерго» на наступні роки, і буде поступово здійснюватися перенесення підстанції. Тим більше, що там дуже часто в попередні роки траплялися аварійні ситуації, пожежі, інші несправності. Тому потреба в перенесенні є», – зауважив міський голова.

Раніше представники «Волиньобленерго» в ефірі ГІТу зазначили: перенести підстанцію цілком реально. Скільки це коштуватиме і скільки займе часу, можна буде починати говорити лише тоді, коли буде виділена земельна ділянка. Тоді вже можна буде розробляти проєкт і оцінювати необхідні витрати, пояснила начальниця управління забезпечення комунікації та контролю якості послуг ПрАТ «Волиньобленерго» Наталія Кулик. На її думку, вартість такого проєкту – десятки мільйонів гривень. За умов стабільного фінансування перенесення підстанції може зайняти до 5 років.

Крім того, звільнити ділянку біля замку можна буде лише після того, як буде збудована нова електропідстанція, адже до нинішньої заживлені всі центральні вулиці міста. Зокрема, вона обслуговує понад 20 тисяч споживачів, а це – чверть усіх споживачів електроенергії в Луцьку.

Зараз підстанція займає ділянку площею 50 соток, але завдяки сучасному обладнанню нову підстанцію такої ж потужності можна розмістити на дещо меншій ділянці – близько 40 соток, припускає головний інженер Луцької міської філії ПрАТ «Волиньобленерго» Роман Борисенко.

Нагадаємо, в Луцьку планують продовжити роботу з розчищення території Центрального ринку, який розташований під стінами замку Любарта. Поруч також розташована електропідстанція, яку теж варто перенести, вважають у міськраді. Збудована в 50-х роках минулого століття, вона вже давно потребує капітального ремонту чи модернізації, неодноразово тут виникали пожежі.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Василь Показати IP 8 Квітня 2021 17:37
Про що і говорилося давно і тільки тепер панове озвучили.Далеко перенести не можливо,так як за дорогою місця нема.Прийдеться монтувати на краю паркової зони.Максимально віднести вліво,щоб не була на фоні замку.Досить дороге задоволення-це не контейнер перенести.
Лучанин Показати IP 8 Квітня 2021 19:37
Щоб розширити ринок.?
Семен Показати IP 8 Квітня 2021 19:57
На протилежний бік Стиру, в сторону пляжа.Там будівництво повним ходом їде, дорога буде.
Сергей Показати IP 8 Квітня 2021 20:55
Давайте на єршова сюди біля вулиці Гущанської, бо не бере уже нас тут 20 тисяч вольт над головою, треба підвищувати потужність, щоб коли я з дому виходив мене дугою пи.дило... дякую ссср за це і нашій владі... Живіть як хочете загалом...
Депутат Показати IP 8 Квітня 2021 22:03
А мо ліпше перенести підстанцію у вхідну вежу замку ? І будувати не тре, і буде в центрі нагрузок, і сховану там її видно не буде !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus