USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

У Луцьку обіцяють продовжити демонтаж Центрального ринку

10 Березня 2021 18:02
Луцька міська рада виграла всі суди щодо перенесення контейнерів з Центрального ринку за основними справами.

Про це у інтерв’ю Інформаційному агентству Волинські Новини розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Читати ще: «Не бачу підстав у господарську діяльність вплітати політику», – Ігор Поліщук. Інтерв’ю

Він повідомив, що робота з розчищення території ринку однозначно продовжиться. Адже усі судові справи міська рада виграла.

«Ми виграли усі судові справи (а їх три основні) щодо ринку. У серпні 2019 року рада проголосувала за те, щоб не продовжувати договір оренди облспоживспілці. Спілка оскаржила рішення в суді першої інстанції і програла, потім подала апеляцію, її теж програла. Згодом Касаційний суд постановив справу відправити в суд першої інстанції, і в господарському суді ми знову виграли. Інша справа – щодо поділу земельної ділянки під об’єкти нерухомості. Облспоживспілка також подала позов, який ми виграли в суді першої інстанції, зараз триває апеляція. Ще одна справа стосувалася демонтажу контейнерів. Підприємці оскаржили рішення виконкому в окружному адміністративному суді, вони програли, апеляція підтвердила рішення суду першої інстанції. Таким чином, усі рішення судів на нашу користь. Ми хочемо донести до підприємців думку, що протистояння невигідне ні їм, ні нам. І ми скоро зустрічатимемось обговорювати подальше перенесення ринку», – пояснив міський голова.

З його слів, ліва частина ринку уже звільнена на 70-80%. Там цілком може бути розташований великий паркінг, зелені зони й дитячі майданчики. Праворуч, на думку Ігоря Поліщука, має бути реконструйований павільйон для подальшої реалізації продуктів харчування з дотриманням усіх санітарних норм і в нормальному вигляді, який відповідає Старому місту.

«На решті території ринку й інших об’єктів нерухомості, які є у власності облспоживспілки, я бачу таке містечко на кшталт мануфактури у Києві. Воно гарно впишеться в архітектурний ансамбль. На іншій території може бути амфітеатр для масових заходів, ярмарок, прогулянкові доріжки, майданчики, сквери, фонтан», – вважає мер Луцька.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
пенсіонер Показати IP 10 Березня 2021 18:40
Пора знести усе місто і виїхати на Захід
лучанка Показати IP 10 Березня 2021 18:42
Без ринку цей район стане мертвою зоною місцем диких собак
до лучанки до лучанка Показати IP 10 Березня 2021 19:11
А вам аби сто років нічого не міняти. знести треба було ще 10років назад, а не слухати базарників.
Ігор луцький до лучанка Показати IP 10 Березня 2021 19:23
Як стемніє,то район оживе.Одні будуть наркоту ховати,а інші шукати.
дідо Показати IP 10 Березня 2021 18:51
а потім Варшавку,яка перетворила 33 квартал на бомжатник
Хамло до дідо Показати IP 10 Березня 2021 19:20
Правильно, забудувати все бетонними бараками для бидла, без належної інфраструктури.
Хамло Показати IP 10 Березня 2021 19:09
Щось ті міцні господарники навіть не спромоглися вивезти залишки битої цегли і шматки бетону з "лівої частини". На це не треба додаткових коштів з бюджету, просто дати по шиї балансоутримувачу ділянки. Крім того що там можна скалічитися, то прибирання території ВЖЕ, поки тривають суди, додало б мінімальної привабливості шматочку Старого міста, повз який щодня проїзджають тисячі лучан. Тому благі наміри навести лад, поки що лише триндьож.
Семен Показати IP 10 Березня 2021 19:11
Без ринку цей район (свинарник), стане врешті решт, містом.
лучанин Показати IP 10 Березня 2021 19:43
За цей нужник (ринок), брався Богдан Шиба, але не вистачило каденцій і він встиг лише заборонити стихійну торгівлю на вул. Замковій. Памятаєте, там прямо на газетах торгували рибою, молоком, старими валянками, котами і собаками. Романюк не взявся за ринок (Царство Небесне). На це були вагомі причини: комсомольський друг Горгут і боязнь втратити електорат. Поліщуку дана унікальна можливість і шанси довести справу до логічного кінця: ліквідувати гнійний чиряк на дупі міста і збудувати там корисні для містян речі. Я мешкаю в Луцьку 50 років і мені соромно за ці руїни. Вигляд "ринку" - як ніби після бомбардування важкою артилерією. їдучи мимо, я відвертаю голову і кладу під язик капсулу корвалменту.
Татарин обрізаний Показати IP 10 Березня 2021 20:06
Не треба обіцяти - треба вже щось робити. Бульдозер і вперед !!!
Валерій Показати IP 10 Березня 2021 20:25
Базари треба ліквідувати взагалі.
Анонім Показати IP 10 Березня 2021 21:16
Головне не перебивати переписку тролів мр.Дороги,місто нікого не цікавить,головне ринок,ну а як інакше,корінні лучани ж тут пишуть.
Валєра Показати IP 10 Березня 2021 21:37
Там вже все поділено. І в певних колах відомі прізвища, чиє воно є!!!!
Міська рада майбутнь Показати IP 11 Березня 2021 16:05
Шановні любителі гасла :"ломать не строить"!. "Якби ви вчились так як треба..."-то знали б що ринки існують тисячі років і Вас переживуть. Ринки є і будуть частиною культури , традицій кожного народу, перш за все місцем спілкування людей а потім торгівлі...
Читатель Показати IP 12 Березня 2021 14:42
Значит так! Рынкам место на городских окраинах, на больших пространствах, что снижает цены. Заграницей практикуют передвижные сельхозрынки - раз в неделю в одном квартале. Я сказал!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus