USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку стартував неформальний фестиваль каліграфії і шрифту

10 Січня 2016 10:55
Неформальний фестиваль каліграфії, шрифту, книги під назвою «Простір літер» стартував у Луцьку. Про це інформує ВолиньPost.

Він розпочався у луцькому антикафе в суботу, 9 січня.

Ініціатор фестивалю Кирило Ткачов розповів, що подібні заходи в Україні проходять здебільшого на базі якихось навчальних закладів або організацій.

“Такого не було ще, щоб створювала фестиваль одна людина, яка б не мала бюджету, якоїсь організації і так далі. Все ж ми вирішили створити такий прецедент. Ми хочемо розвивати графічну, шрифтову культуру в Луцьку, щоб саме сюди з’їжджалися люди зі Львова, Рівного, Києва, інших міст.

Мистецтво каліграфії і шрифту в Україні дуже швидко розвивається, ще років десять тому можна було всіх професіоналів перерахувати на пальцях, зараз уже їх набагато більше. І такі заходи сприяють тому, що з’являються нові імена у цій сфері”, – зазначає Кирило Ткачов, який, до слова, із дружиною Мариною є і творцями антикафе або, як вони називають, вільного простору, в якому проходить «Простір літер».

У майбутньому дизайнер планує провести такий івент вже на міжнародному рівні, запросивши до Луцька польських колег.

Протягом фестивалю проходить виставка українських дизайнерів-каліграфів, це молоді творці з Києва, Івано-Франківська, Луцька.

У перший день фестивалю відомий дизайнер з Житомира Ілля Стронґовський поділився з лучанами власним досвідом, “Як, будучи повним нездарою у всьому, імітувати талант і досягти успіху”, а сам Кирило Ткачов розповів про “Будні дизайнера-мандрівника”.

А 10 та 16-17 січня відбуватимуться лекції, презентації, майстер-класи від провідних українських художників та дизайнерів, серед яких – Олександр Ком’яхов, Віталіна Лопухіна, Тарас Макар, Богдан Гдаль та інші.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Галина Показати IP 10 Січня 2016 22:33
ЯКА КРАСА !!
Гануся Показати IP 19 Січня 2016 18:36
Я аж вс**лася

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus