USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Каліграфія зі смаком вина та мегапопулярні футболки. Фоторепортаж

10 Серпня 2019 21:56
Сьогодні, 10 липня, у Луцьку продовжує свою роботу міжнародний фестиваль каліграфії «Простір літер». Якщо вчора гості заходу працювали на подвір’ї будинку Косачів, то сьогодні основною локацією став замок Любарта.

Саме тут проходили майстер-класи на свіжому повітрі – «Пластилінові лігатури» та «Каліграфія у весільній поліграфії». Учасники засвоювали нові техніки та вчилися писати спеціальним пером.

У цей час перед замком, у ресторані «Корона Вітовта», відбувався ще один урок від майстра – «Каліграфія та домашні наливки або слідами князівського банкету». Його учасники, під керівництвом Олексія Чекаля, вчилися створювати етикетки для міцних напоїв. Оригінальності роботі додавала одночасна їх дегустація – мабуть, для натхнення та кращого розуміння специфіки витвору.
На території замку також працював імпровізований ярмарок, на якому можна було придбати різноманітні художні «інструменти» та спеціалізовану літературу. На окремій ятці пропонувалися речі із логотипом фестивалю. До речі, дівчата-волонтерки розповіли, що особливою популярністю користуються фірмові футболки зі стилізованим написом «Простір літер». Їх практично одразу розкупили і відвідувачі замку, і учасники фестивалю. Оскільки серед них дуже багато приїжджих, то для них це стало ще одним сувеніром «на пам'ять» про наше місто. Наприклад, двоє дівчат зі Львова – Дарина та Мирослава із захопленням ділилися враженням від нашого Будинку з химерами. Учасниці фестивалю з Києва та художник із Тернополя хвалили чистоту і затишок луцьких вулиць.
Традиційно практичні заняття доповнює лекційний блок, який сьогодні відбудеться під егідою міжнародної конференції «Granshan». Під час доповідей, присутні отримають багато корисної інформації про шрифти – проблеми їх розробки, проектування, тенденції в розвитку кириличних шрифтів в Україні та за кордоном.
Закінчиться другий фестивальний день у одному з клубів міста, де гості зберуться за тематичним круглим столом для того, щоб підсумувати лекції та поділитися враженнями від майстер-класів.
Фото: Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus