USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку стартував проєкт для дітей «Творче літо»

13 Червня 2023 23:38
У Луцькій громаді стартував проєкт «Творче літо», під час якого відбуватимуться мистецькі, патріотичні, пізнавальні, спортивні та інтерактивні заходи для дітей, розповіла Суспільному директорка міського департаменту культури Тетяна Гнатів.

У рамках арттерапевтичних занять відбувся майстерклас з народної хореографії. Його відвали чотири десятки дітей.

«Це ті танці, які танцювали люди в побуті: на вечорницях, на весіллях, на різноманітних розвагах колись давно. Наша задача їх популяризувати, зберігати, навчати молоде покоління, щоб вони не пропали», – сказала хореографиня Олена Козачук.
Зі слів викладачки, дітей навчатимуть українським традиційним побутовим танцям Західного Полісся упродовж усього літа.
Проєкт «Творче літо» триватиме до вересня, він орієнтований на дітей та підлітків Луцької громади, каже директорка міського департаменту культури Тетяна Гнатів. Усього заплановано майже тисяча заходів, для відвідувачів вони безплатні.

«Організовані зустрічі з майстрами народної творчості, майстеркласи з народних ремесел, з танців, співи. Діти будуть відвідувати бібліотеки і там будуть цікаві літературні зустрічі, квести, розвиваючі ігри», – додала посадовиця.

Охочі долучитися до заходів можуть знайти їх перелік на офіційних сторінках департаменту культури у соцмережах та на сайті Луцької міської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus