USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10

У Луцькій художній школі – арт-терапевтичні заняття для діток

21 Липня 2023 21:01
Літо – пора відпусток і канікул. Проте повномасштабна війна внесла корективи, і не всі можуть відпочивати як зазвичай. У департаменті культури Луцької міської ради подбали про діток військовослужбовців, маленьких переселенців і юних мешканців громади: для них підготували мистецькі заняття у рамках проєкту «Творче літо».

Загалом заплановано близько тисячі заходів у різних локаціях, йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

«Проєкт триватиме впродовж літа. Він передбачає залучення дітей до творчості. Це і літературні зустрічі, і арт-пікніки, різні майстерки, творчі заняття просто неба. Саме такі заходи сприяють відновленню ментального здоров’я, а також творчому розвитку дітей загалом. Тому запрошуємо всіх відвідувати заходи. Ми щотижня анонсуємо оновлену програму на сторінці департаменту культури у фейсбуці», – розповідає директорка департаменту культури Луцької міської ради Тетяна Гнатів.

Частина заходів відбувається у Луцькій художній школі. Минулого тижня дітки ліпили з пластиліну – створювали диво-звірів і улюблених персонажів. Згодом відбувалися заняття з живопису на свіжому повітрі. У кожної дитини є своє бачення натюрморту.

«Є такі, що взагалі перший раз тримають у руках пензель. Але тут завдання не стільки на вміння і навики, а на образне мислення. На пленері поставлений натюрморт: квіти, птахи, фрукти. Кожен із них малює фактично своє враження», – каже директорка Луцької художньої школи Віра Конська.

Нині департамент культури спільно з художньою школою готують новий проєкт: учні закладу розмальовують тубуси для майбутнього аукціону, всі кошти з якого підуть на потреби ЗСУ.

Більше – у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus