USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку створюють приватний навчальний заклад

23 Червня 2016 10:40
Комплекс дитячого садка та загальноосвітньої школи планує створити одна з релігійних громад міста.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 23 червня.

Депутати розглянули проект рішення про затвердження статуту НВК ДНЗ-ЗОШ 1-3 ступенів «Надія», засновником якого є громада християн-адвентистів сьомого дня. Як повідомив начальник управління освіти міськради Олег Гребенюк, створити заклад планують на базі молитовного будинку на вулиці Володимирській. Відкриття школи заплановане на 2017 рік. Затвердження статуту є першим кроком, на основі якого відбуватиметься ліцензування на базі обласного управління освіти.

Своєю чергою, старший пресвітер церкви християн-адвентистів сьомого дня Сергій Музичук розповів, що у громади вже діє маленька школа, що спочатку була створена для дітей членів громади. На цю послугу виник попит і чимало сусідів молитовного будинку почали приводити своїх дітей. Це підштовхнуло до рішення про створення НВК. Зі слів старшого пресвітера, до першого класу у 2017 році потенційно можуть піти 18-20 дітей. Засновники школи планують зробити навчання доступним для людей з середнім та нижче середнього достатком. Передбачається, що лише третину коштів на функціонування школи вноситимуть батьки учнів, третину – релігійна громада зі своїх пожертв, а решту – світова організація церкви християн-адвентистів сьомого дня. Основним спрямуванням є надання якісної освіти. Директора закладу призначатиме рада-засновник, а управління освіти здійснюватиме лише методичний супровід.

Навчальний заклад організують на базі молитовного будинку, де на першому поверсі обладнані шафки, роздягальні, туалетні кімнати, класна кімната. Діє харчоблок та є їдальня, а найбільшою проблемою зараз є оснащення спортзалу.

Члени комісії рекомендували підтримати проект рішення про затвердження статуту навчально-виховного комплексу «Надія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
666 Показати IP 23 Червня 2016 12:04
Зомбувати починають з дитинствва. Краще бабтиставм дазволили, ніж цим сатан....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus