USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку створили перший тактильний бронзовий макет замку Любарта

7 Вересня 2018 17:35
Макет виконали у масштабі 1:200, його висота разом із постаментом 130 см.

Авторами стали скульптори з Тернополя – Дмитро Мулярчук та Володимир Кріса, які мають досвід створення подібного макету, інформує прес-служба міськради.

Протягом 2018 року з ініціативи управління туризму та промоції міста та ГО «Генерація успішної дії», за сприяння і кошти людей, які люблять своє місто, в рамках проекту «Доторкнись до свого міста» створили перший тактильний бронзовий макет Луцького замку.

В Україні близько 50 000 незрячих людей, для яких пізнавальний туризм практично недосяжний. На жаль, сьогодні можна констатувати, що історичні та культурні пам’ятки Луцька для людей з інвалідністю практично недоступні. Людина з порушеннями зору не може уявити нічого з того, що знаходиться за межами її життєвого досвіду.

В багатьох містах світу, аби вийти із цієї ситуації, створюють зменшені бронзові копії історичних пам’ятників, які доступні для тактильного сприйняття.

З огляду на це і виникла ідея створити бронзову копію Луцького замку. Завдяки макету у незрячих людей з’явилася можливість відчути руками і отримати уяву про архітектурну форму, тактильно вивчити особливості архітектурного стилю, і, за допомогою шрифта Брайля, самостійно прочитати коротку довідку про Замок Любарта.

Відкриття макету розпочнеться о 18.30 8 вересня на площі перед Луцьким замком.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus