USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку створили Центр медіації та корекції сімейних стосунків

3 Листопада 2021 11:37
При управлінні соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді створили Центр медіації, фахівці якого допомагатимуть мешканцям громади залагоджувати суперечки і конфлікти в сімейному житті.

Відповідне рішення ухвалили члени міськвиконкому під час засідання 3 листопада.

Центр створений з метою запровадження медіації як альтернативного способу вирішення конфліктів чи спорів, які призводять до потрапляння осіб або сімей в складні життєві обставини та вирішення проблем у сімейних взаєминах, подолання сімейних конфліктів. Особливо від таких конфліктів страждають діти.

Читати ще: Від школи до школи: молодь у Луцьку готуватимуть до шлюбу й відвертатимуть від наркотиків

Серед завдань фахівців центру є допомога родинам послабити конфлікт між сторонами спору, поліпшення спілкування між членами родини, сприяння дружньому врегулювання конфліктів. Також медіатори мають допомагати парам, які вирішили розійтися і розлучитися, вирішити їх проблеми. Учасникам конфліктів надаватимуть консультації із практичної та сімейної психології, батькам проводитимуть групові заняття та індивідуальні консультації щодо виховання, навчання дітей.

Нагадаємо, раніше у Луцьку затвердили Програму з протидії поширенню наркоманії та інших негативних проявів серед дітей та молоді, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів у Луцькій міській територіальній громаді на 2021-2023 роки.

До слова, у Луцьку відкрили кімнату кризового реагування для осіб, які постраждали від домашнього насильства чи насильства за ознакою статі. Центр одночасно може прийняти шість осіб. У закладі облаштовано дві житлові кімнати. Максимальний строк перебування в осередку становить 20 діб.

Довідково:

Медіація – метод розв’язання конфліктів/спорів, за допомогою якого дві або більше сторін конфлікту/спору намагаються в межах структурованого процесу за участю посередника/медіатора досягти згоди для його розв’язання.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus