USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Виконком погодив план ділянки для будівництва багатоповерхівки правоохоронців

2 Листопада 2016 12:04
Детальний план території в межах вулиці Глушець, річки Стир та об’їзної автодороги затвердив виконком міськради – планується будівництво житлових багатоповерхівок.

Про це йшлося під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради 2 листопада.

Як повідомив начальник управління містобудування та архітектури міськради Леонід Герасимюк, пропонується надати дозвіл на розробку проекту детального плану території в межах вулиці Глушець, річки Стир та об’їзної автомобільної дороги у Луцьку. З його слів, зауваження, які лунали під час розгляду цього питання під час містобудівної ради, були враховані. Наразі на ділянці розташована будівля автосервісу. У першому варіанті планувалося звести дві житлові секції – цей варіант відхилили, тому що там передбачали влаштувати дорожню розв’язку. Інші зауваження стосувалися того, що пропозиція не відповідає генеральному плану Луцька. Справді, проект рішення розробляють як коригування генплану. Відхилення полягає в тому, що замовник отримав ділянку під будівництво багатоквартирних житлових будинків. Однак в генплані це питання оминули, а в зонінгу враховане будівництво заввишки до 4 поверхів (а не дев’яти). Профільна постійна комісія міськради рекомендувала не затверджувати проект рішення у зв’язку з тим, що він суперечить генплану.


Посадовець зауважив, що ця пропозиція є кращою, ніж у генплані, адже передбачає облаштування пішохідної зони та озеленення там, де мала б бути дорога.

Депутат міськради Андрій Козюра виступив проти проекту рішення, стверджуючи, що управління не мало права виносити його на розгляд виконкому. Проекти рішень, які передбачають коригування генерального плану, з його слів, може вносити лише міська рада.

Він повідомив, що залишає за собою право ініціювати скасування цього проекту рішення під час пленарного засідання сесії міськради.

Перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев розповів, що ділянку надали в постійне користування ГУ УМВС України у Волинській області в 2005 році, з чітким цільовим призначенням під будівництво житла. Він відзначив, що в генплані не передбачено пунктів щодо поверховості та погодився з тим, що депутати міськради мають право ініціювати скасування рішення виконкому.

Члени виконкому підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
лучани Показати IP 2 Листопада 2016 12:27
Видяляння ділянок та будівництва для чиновників є розкраданням держави. Чинуші отримують зарплату, то ж нехай орендують житло або купляють в кредит. Вистачить кормити різних пільговиків.
Олесь Показати IP 2 Листопада 2016 12:38
Хлопці почали "освоювати"Парк. В наглу. А що водоохоронна зона Стиру порушується-- байдуже! А що по Генплану там розв"язка - начхати! Причому, що найдотепніше- начхати Головному- (ні, головномму малнькому)- типу архітектору Луцька, основна функція якого- ВИКОНУВАТИ ГЕНЕРАЛЬНИЙ ПЛАН МІСТА! До того ж Містобудівельна Рада - (з фахівців)- висловилась КАТЕГОРИЧНО ПРОТИ! І що, панове? Підходи зрозумілі. (Підходи міської влади) . Капець місту. Шкода!
кнур Показати IP 2 Листопада 2016 12:57
Земля це святе - це корито для свиней двоногих. Уся Волинь в бурянах і проблема з ділянками це вже клініка мозгу.
Водій Показати IP 2 Листопада 2016 16:46
В час пік корок від Дубнівської тягнеть пайже до Рованців. Замість того щоб будувати дорогу, роблять ще одну Набережну.
Кокс Показати IP 2 Листопада 2016 17:21
вони там не їздять, їм би будувати...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus