USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Мир і перемога над злом: у Луцьку християн об’єднав великодній фестиваль

17 Квітня 2017 17:17
Молитися за мир та сподіватися на щасливе майбутнє країни і злагоду в родинах закликали лучан представники різноманітних конфесій під час великоднього етно-фестивалю у центрі міста.

Етно-фестиваль «Великдень у Луцьку» відбувся 17 квітня на Театральному майдані.

У великодній понеділок лучанам дали можливість гарно продовжити святкування у рамках фестивалю, що відбувається під гаслом «Місто єднає Великдень».

Почесними гостями фестивалю стали представники різноманітних християнських конфесій міста – представник Волинської єпархії УПЦ КП отець Володимир, ректор Волинської духовної семінарії Рустик Карпауз, єпископ римо-католицької церкви Віталій Скомаровський, пастор Німецької євангелічно-лютеранської церкви Ігор Тараненко та єпископ духовного управління християнських церков «Царство Боже» Олександр Рудинець.
Отець Володимир передав вітання митрополита Луцького і Волинського Михаїла з побажанням, аби в ці світлі дні все наповнювалося радістю, адже Великдень пов'язаний з багатьма традиціями та окрилив багато мистецьких талантів – йдеться про створення крашанок, писанок, пісень тощо.
Єпископ Віталій Скомаровський зазначив, що перші слова, якими Ісус звернувся до апостолів після свого воскресіння були слова, що сповіщали мир. Сьогодні, коли світ огортає незгода, поділ та війна, а в нашій країні продовжує литися кров, слова воскреслого Христа звучать з новою силою, наповнюють нас надією, спонукають до діяльності, адже, якщо у наших серцях буде глибокий внутрішній Христовий мир, він переросте у мир, такий необхідний світу, нашій батьківщині, суспільству, родинам, спільнотам та щоденним людським відносинам. Єпископ побажав, аби зустріч з воскреслим Ісусом, Господом воскресіння і життя принесла щедрі плоди віри і щирої любові, яка була б щоденним хлібом для душі та тіла, любові, що будує тривалий мир у світі. Він закликав лучан молитися за мир.
Ректор Волинської духовної семінарії Рустик Карпауз від імені керуючого Волинською єпархією єпископа Нафанаїла та всієї Української православної церкви привітав містян зі світлоносним днем Пасхи Христової. Він наголосив, що Спаситель своєю смертю здолав смерть, став первістком воскреслих і пообіцяв усім вічне блаженне життя. Ця звістка про воскреслого Христа розповсюджується світом майже дві тисячі років.
Божого благословення бажав від імені єпископа Німецької євангелічно-лютеранської церкви України превелебного Сергія пастор Ігор Тараненко лучанам. Він бажав, щоб воскреслий Господь Ісус Христос, який помер, щоб визволити нас від гріха, смерті та влади диявола, благословив усіх, родини, міста та усю країну та подарував справжній неруйнівний мир.
Єпископ Олександр Рудинець зауважив, що в Україні Великдень завжди був переходом від темряви до світла, від зла до добра. Очищення та перехід від темряви до світла підкріпив Ісус Христос. Він побажав Україні, щоб час смерті, який в останні роки притаманний нашій державі, зупинився після цього Великодня. Єпископ закликав лучан мріяти, молитися та вірити в мир в країні, закінчення війни та у процвітання.
Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук повідомив, що сьогодні помер учасник війни на сході, справжній герой Олег Твердохліб. Померлого він назвав взірцем мужності, відваги, надзвичайно принциповим чоловіком, слово «честь» для якого не було порожнім словом. Те, що Господь забрав героя на другий Великодня, є одним із знаків того, що він був справді світлою людиною. Пам'ять Олега Твердохліба вшанували хвилиною мовчання.

Ігор Поліщук привітав містян зі світлим та одним з найбільших християнських свят, що завжди є ознакою перемоги добра над злом, віри та надії – над зневірою та безвихіддю, життя – над смертю. Він побажав лучанам міцного здоров’я, злагоди, благополуччя, щоб їхні серця були сповнені любові, а у домівках завжди панував родинний затишок та сімейне тепло.
Святкову концертну програму розпочали наймолодші учасники, фольклорний гурт «Червона калина» НВК №9.
Продовжили фестиваль колективи музичних та загальноосвітніх шкіл міста. Так, композицію «На нашій юлойці» на основі пісень з північних районів Волині презентував зразковий фольклорний гурт «Волинські узори» Луцької ЗОШ 1-2 ступенів №11.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сепан Показати IP 17 Квітня 2017 18:28
А хто ця красуня ведуча ?
Комент Показати IP 18 Квітня 2017 18:42
Обовязково великими буквами посеред сцени писати "Луцька міська рада та Департамент культури"? Краще якийсь малюнок біля герба зробили б! Естетичніле було б..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus