USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку перша церква московського патріархату разом з настоятелем вирішила приєднатися до ПЦУ

15 Травня 2022 12:56
У Луцьку громада Свято-Благовіщенського храму УПЦ МП разом із настоятелем Володимиром Літвенчуком прийняла рішення про приєднання до Православної Церкви України.

Про це повідомляє Перший.

15 травня прихожани церкви вирішили звернутися до предстоятеля ПЦУ Єпіфанія з проханням прийняти їх у пряме підпорядкування під опікою митрополита Вінницького та Барського Симеона.

Парафіяльна рада підтримала таке рішення. Виступів, які б засудили такі дії, у храмі не було. Громада збирала підписи у недільному храмі.

Напередодні, після скандального зібрання Синоду УПЦ, священник Володимир Літвенчук написав у Фейсбуці, що очікував змін у поглядах на загарбників України, але не почув навіть згадки про Путіна чи Кирила.

«Дорогі Браття та Сестри! Прихожани Свято-Благовіщенського храму м. Луцька! Мене дуже здивувало вчорашнє рішення Синоду УПЦ, яке, на мою думку, зовсім не знизило градус в суспільстві і серед священства. Рішення, які були прийняті, нічого не змінили у відношенні до неодноразових звернень духовенства і вірян. Ми всі очікували певних змін у діях і поглядах по відношеню до загарбників нашої Батьківщини і тих, хто їх благословляв і підтримував. Ні Путіна, ні Кирила вони не згадують і не засуджують, а це означає, що ніякого напрямку про відокремлення від Російської церкви і йти мови не буде, хоча вирішили в близькому часі скликати зібрання, а не Помісний Собор, і цим наші митрополити втрачають можливість зі свого боку запобігти припинити релігійну ворожнечу всередині нашої країни. Зрозуміло стало лише одне, що потрібно нам зараз нові єпископи, монастирі і т.д. Шкода!!! що це найважливіше!!! Сьогодні боляче дивитися на тих священників і мирян, які все своє життя вірні Христовій Церкві і Богу, залишаються беззахисними і приниженими. Залишається лише одне: Що останнє слово за Богом!» – зазначив о. Володимир Літвенчук.
До речі, раніше Володимир Літвенчук був одним із тих волинських священників, які підписали звернення до Предстоятелів Помісних Православних Церков з проханням засудити дії Кіріла і позбавити його патріаршого престолу.

Читати ще: «Не згадувати його ім'я під час богослужінь замало»: волинські священники УПЦ МП підтримали позов проти патріарха Кирила. Список

Раніше під опіку Симеона вирішила стати громада Кирило-Мефодіївського храму УПУ МП у Нововолинську, яка теж перейшла в ПЦУ.

Читати ще: У Волиньраді хочуть заборонити УПЦ МП

Нагадаємо, митрополит Симеон до 2019-го був єпископом УПЦ МП. У 2019-му перейшов до ПЦУ, ставши митрополитом Вінницьким і Барським. Родом з Хмельниччини і свого часу був єпископом Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП. З 2007 став архиєпископом. У серпні 2014 року був одним із претендентів на пост предстоятеля УПЦ.

До слова, станом на 13 травня на Волині до ПЦУ приєднались уже 32 релігійні громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Олег Показати IP 16 Травня 2022 12:03
1 березня він говорив що його духовний батько митроп.Онуфрій.Батьків не міняють.Я ТАК ДУМАЮ...
Символ до Олег Показати IP 16 Травня 2022 15:58
Ти не думаєш, ти маніпулюєш і лукавиш. Якщо "батько" не виконує батьківські обов'язки, якщо йому байдуже, що його дітей вбивають та калічать і він продовжує блудити та загравати з вбивцею його дітей то він втрачає право називатись батьком.
Олег до Символ Показати IP 17 Травня 2022 08:17
Ти знаєш я не лукавлю.Написав те що цей піп говорив.
Олег до Символ Показати IP 17 Травня 2022 08:37
Ну що ти,ти ж бач цей піп сьогодні сюди завтра туди.Ти ж розумієш...
Фрунзик Мушегович Мк до Олег Показати IP 16 Травня 2022 16:01
В січні 1992 р. єпископи Онуфрій (Березовський) підписував прохання про "якнайскоріше позитивне вирішення питання про повну канонічну самостійність Української православної церкви". Забули ? Рукописи не горять, товарісч.
Ярославна Показати IP 16 Травня 2022 16:55
Нарешті, нехай вже доходять до пам'яті св'ященники мп! Десятиліттями задурювали голови прихожанам, служили клятій московії, то хоч зараз, коли їхні господарі знищили частину України, нехай вже опам'ятовуються! Добре хоч так! А інші де? Ще ніяк не розцілуються з " братьямі"? Закінчуйте з тими поцілунками! Бо вони можуть поцілувати так, що попіл лишається!
Зю Показати IP 18 Травня 2022 00:45
Переобувся

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus