USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

УПЦ МП звинуватила Порошенка і ПЦУ в створенні приводу для вторгнення Росії

13 Травня 2022 08:02
Синод Української православної церкви Московського патріархату заявив, що діяльність попереднього президента Петра Порошенка щодо здобуття Томосу й заснування української єдиної помісної церкви стали одним із приводів для вторгнення Росії у 2022 році.

Про це йдеться в офіційній заяві Синоду УПЦ МП, передає УП.

«Замість єднання народу у прагненні до перемоги та відновлення мирного життя, в країні розпалюють внутрішній релігійний фронт. Так, група народних депутатів України через надумані та свідомо неправдиві звинувачення подала на розгляд до Верховної Ради України законопроєкти про заборону діяльності нашої Церкви.

З сумом констатуємо, що усі ці факти є наслідком помилкової релігійної політики часів президентства Петра Олексійовича Порошенка та руйнівної ідеології так званої Православної Церкви України. Переконані, що саме така діяльність попередньої влади та ПЦУ і стала одним з приводів військового вторгнення в Україну», – йдеться в заяві.

Читати ще: У Волиньраді хочуть заборонити УПЦ МП

Керівництво церкви наголосило, що всі парафії моляться за збереження української державності й настання миру, але внаслідок перемовин, а не збройного протистояння. Окремо вони підкреслили, що російське вторгнення в Україну є гріховним.

У заяві синоду зазначено, що заборона діяльності УПЦ МП буде «національним самогубством», адже, мовляв, мільйони українців, які боронять Україну, належать саме до цієї церкви.

Читати ще: «Не згадувати його ім'я під час богослужінь замало»: волинські священники УПЦ МП підтримали позов проти патріарха Кирила. Список

Найближчим часом очільник УПЦ МП планує скликати зібрання за участю священиків, ченців і черниць, а також мирян, аби вирішити майбутнє церкви в таких умовах. Проте синод хоче уникнути розколів і порушення церковних канонів.

Наразі незрозуміло, як в умовах воєнного стану церковні керівники планують організувати масові зібрання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Луч Показати IP 13 Травня 2022 08:08
Хороший піарник в пороха)
Луч до Луч Показати IP 13 Травня 2022 08:09
П.С. але цей хіт йому не поможе!
дідо Показати IP 13 Травня 2022 08:27
цю організацію треба закривати...знову обманюють та перевертають все з ніг на голову....жертва сама винна,що злочинець на неї напав ?
Любі свині Показати IP 13 Травня 2022 09:04
Переживають бо каса з рук пливе.
Микола Показати IP 13 Травня 2022 09:12
А ви також помітили, що в 2014 році анексували та окупували саме ті території, де народ в більшості якраз таки не розмовляє і особливо не навчається українською мовою? Старослов'янська, російська, якась інша "славанская" мова, відмінна від української, роками будувала фундамент для загарбницьких дій кацапів. Напали в 2014 там, де т.зв. розкольників з київського патріархату формально й не було. Невже б війська Московії утримались від загарбництва, якби всі українці покаялись і русифікувались?
Микола Показати IP 13 Травня 2022 12:29
Виглядає так що московська церква зробила цю заяву по узгодженню з офісом президента, тому що речники офісу просувають такий саме наратив - винен не Путін-злочинець, а Порошенко
Антон Показати IP 13 Травня 2022 22:48
Россіяни постійно змінюють причину самі, напали, тому-що декому хотілося мати кишенькову Україну, і решта причин ні до чого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus