USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку вартість проїзду в тролейбусах зросла до 8 гривень

19 Липня 2023 10:21
У зв’язку зі зростанням цін на електроенергію в обласному центрі Волині підвищили вартість проїзду в тролейбусі – нині вона становитиме вісім гривень за поїздку. Студенти та учні за проїзд в електротранспорті платитимуть чотири гривні.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

На розгляд членів виконкому винесли проєкт рішення про вартість проїзду в міському електричному транспорті (тролейбусі).

Читати ще: Шість гривень – нелогічний і збитковий тариф: у Луцьку зросте вартість проїзду в тролейбусі

В.о. директора департаменту економічної політики Юлія Дацюк поінформувала, що протягом дії тарифу в шість гривень за поїздку відбувся ріст цін на електроенергію, матеріали, запасні частини для ремонту та проведення технічного обслуговування рухомого складу, розміру прожиткового мінімуму, з якого розраховані годинні тарифні ставки працівників. Відповідно цей тариф не покриває витрати, які необхідні для здійснення пасажирських перевезень.

Витрати на електричну енергію у плановому тарифі, що споживається на пасажирський рух та інші виробничі потреби, враховані за ціною 6,45 грн/кВт год. Водночас у чинному тарифі вартість електричної енергії становить 5,36 грн. Тобто ріст – 18 %.

Зі слів посадовиці, Луцьк – одне з останніх міст, де переглядають вартість проїзду.

Попри те, що у місті постійно відбувається оновлення рухомого складу тролейбусів, значна частина транспорту відпрацювала нормативний ресурс експлуатації та потребує затратних поточних ремонтів. Нині із 42 машин, які здійснюють перевезення на тролейбусних маршрутах, нових є лише 29.

Відзначимо, що розрахунки тарифу на проїзд в тролейбусах були здійснені КП «Луцьке підприємство електротранспорту» відповідно до наказу Міністерства інфраструктури України «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус)».

Підвищення тарифу на проїзд у тролейбусах до економічно обґрунтованого рівня з шести до восьми гривень дасть можливість забезпечити належний технічний стан тролейбусів та надання якісних послуг з перевезення пасажирів.

В підсумку члени виконкому ухвалили рішення підняти вартість проїзду у тролейбусах до восьми гривень. Проїзд для учнів та студентів становитиме чотири гривні.

Рішення набуде чинності на наступний день після офіційного оприлюднення у засобах масової інформації.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дмитро Показати IP 19 Липня 2023 11:17
Значить скоро маршрутки по 20
Ги до Дмитро Показати IP 19 Липня 2023 12:52
І хліб, і сало, та й все iнше.
123 до Дмитро Показати IP 19 Липня 2023 13:03
Ті, хто відповідає за підняття цін, в громадському транспорті не пересуваються. Розкажуть чергову казочку иа піднімуть ціни
1 до Дмитро Показати IP 20 Липня 2023 08:00
Ні, не значить.
Батько Показати IP 20 Липня 2023 01:15
Це вперше спочатку підняли вартість проїзду на тролейбусах, чекаємо яку суму собі маршрутки складуть.
Я Показати IP 20 Липня 2023 10:57
Це ж і Сіті Карл отримає додаткові необгрунтовані доходи та всі, хто до цього причетний. А причини підняття стандартні і нічим не підтверджені. Окрім електроенергії . Але то мізер. Шкода, що ніхто з влади не турбується про лучан

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus