USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відбудеться аукціон унікальних робіт. Гроші – на АТО

4 Липня 2015 14:55
Вернісаж робіт майстрів Західної України триває з 3 липня в дизайн-студії Room в ТРЦ ПортСіті. Завершиться він аукціоном, кошти, виручені з якого, підуть на потреби бійців АТО.

Про це розповіли організатори заходу в коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини.

Протягом трьох днів – 3-5 липня в Луцьку триватиме вернісаж найкращих робіт художників Західної України. А 5 липня о 18.00 розпочнеться благодійний аукціон.

Родзинкою вернісажу є роботи українського митця Василя Люльки з міста Косів, що на Івано-Франківщині.

Василь Люлька створює свої картини без використання фарб, з природніх матеріалів. Неймовірні роботи автор робить з березової кори, моху, листя лопуха, винограду, кукурудзи, пелюсток троянд. Замість фарб він підбирає ці матеріали: з березової кори автор робить небо, сніг, обличчя, з пелюсток троянд – кущі, з потемнілого кукурудзяного листя – гори та ліси.
Як розповідає одна з організаторів заходу Олександа Лисак з «Автомайдану Волині», Василь Люлька подарував 29 своїх робіт Львівському автомайдану, який, своєю чергою, передав ці роботи до Луцька «Автомайдану Волині» на аукціон.

Всього, окрім творів Василя Люльки, на аукціоні будуть представлені близько сотні робіт митців із Західної України. Свої роботи надали для такого заходу і волинські автори.

Придбати можна буде авторські роботи таких художників як Світлана Костукевич, Зоряна Рубан, твори Марти Демчишиної, Івана Матвіїва, Маргарити Паламарчук, Юрія Чайки. Долучилася до аукціону й мисткиня з Торчина Неля Гергель, яка прикована до інвалідного візка.
Найдорожчий лот – «Тайна вечеря» Василя Люльки, стартова ціна на яку складатиме від 40 тисяч гривень.
Однак будуть і дешевші роботи, які вартуватимуть від 100 гривень.

Всі виручені кошти підуть на потреби української армії. А замовлень від солдатів надходить й досі дуже багато: від білизни й продуктів харчування до форми та амуніції. Сьогодні, кажуть організатори, на волонтерські рахунки поступає все менше коштів, тож доводиться організовувати подібні заходи, аби зібрати гроші на ці потреби.

На аукціон запросили представників місцевої влади, суддів, політиків, бізнесменів, театралів. Власне, познайомитися з роботами лучани і гості міста можуть ще задовго до початку аукціону, адже всі вони виставлені на вернісажі в дизайн-студії Room, розташованій в ТРЦ ПортСіті.
Сама дизайн-студія – новостворена. Як розповідає її власник Юрій Чайка, тут зібрані різноманітні ексклюзивні, оригінальні дизайнерські речі для інтер’єрів. З-поміж робіт: твори місцевих художників, скульпторів, каменярів. До слова, працює тут і переселенець з міста Єнакієве: чоловік займається збором меблів.
Власне, всі експонати вернісажу – унікальні, і тому чудово вписуються в концепцію дизайн-студії. Крім того, додає Юрій Чайка, саме благодійне призначення цього заходу спонукає митців поєднуватися до реалізації цієї ідеї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Досить співчуття сві Показати IP 4 Липня 2015 17:25
В Україні війна, а не АТО! Вся економіка країни повинна працювати на оборону держави ! Чи горе- політикам-олігархам так добре ?!
Олег Показати IP 5 Липня 2015 15:28
Вже набридло що наша армія живе за рахунок волонтерів...Владу потрібно гнати, а волонтерів нм їх місця, тбді хоть толк якийсь буде!! Організатори молодці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus