USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відбудеться світський раут з допрем’єрним показом стрічки «Чому я живий»

28 Жовтня 2021 14:36
29 жовтня за ініціативи Волинської ОДА та за підтримки Волинської кінокомісії в РЦ «Промінь» відбудеться світський раут, мета якого – представити кінопривабливість Волинського регіону. Під час заходу відбудеться збір коштів на підтримку кіноіндустрії Волині.

«Ми маємо подвійне завдання – представити наш край – місто Луцьк, Волинську область як привабливий регіон для кіновиробників та продюсерів, показати, наскільки наша природа, локації, архітектура гарні та кінопривабливі. Друге завдання – познайомити волинського глядача із українським кінематографом. Кіно зосереджене у великих містах – Києві, Одесі, Львові. З іншого боку, локації там уже вичерпуються і потрібно шукати гарні локації по всій Україні. Нам треба спіймати цей шанс і представити Волинь.

Щоб створити базу локацій, – потрібні кошти, за які location-компанії відфотографують та знімуть їх на відео, з точки зору продюсерів та кіновиробників. Це ми зможемо розмістити на сайті Держкіно, створити власний сайт Волинської кінокомісії і таким чином робити кінопромоції нашої області», – пояснює заступник голови ГО «Волинська кінокомісія» Сергій Шараєвський.

«Місяць тому ми зустрілися з Сергієм Шараєвським на KyivMedia Weekта говорили про розвиток українського кіно. Запланували активно розвиватися в цьому напрямку на регіональному рівні. Кіно – це не тільки про культуру, а й про місцеву економіку. Ми хочемо робити Дні українського кіно, запрошувати творчі групи з прем’єрами фільмів. Ми маємо бути готові до прийому продюсерів з інших міст та з-за кордону», – додає заступник голови Волинської облдержадміністрації Андрій Ярмольський.

Організатори заходу зазначають: Волинь має привабливі локації, зацікавлених митців і щедрих меценатів, які хочуть та можуть розвивати кіноіндустрію в області. Тут можна знімати документальні та художні фільми, що, своєю чергою, стане туристичними магнітами краю.

Окрім того, волинські кіномитці до відзначення в 2029 році 600-річчя з’їзду монархів у Луцьку планують зняти художній фільм на Волині.

У рамках заходу відбудеться й допрем’єрний показ фільму «Чому я живий» та творча зустріч з авторами й акторами стрічки.

Кінофільм отримав держпідтримку як переможець Одинадцятого конкурсного відбору Держкіно України.
Гості заходу матимуть унікальну можливість поспілкуватися з продюсерами, режисерами та акторами фільму, зокрема з генеральним продюсером стрічки «Чому я живий», головою правління Одеської кіностудії, членом Національної спілки кінематографістів України, письменником Андрієм Осіповим, продюсер кою, директоркою ТОВ «Odesa Film Production», членкинею дирекції конкурсу короткометражних кінопроєктів ім. Кіри Муратової«Короткізустрічі» Ганною Дочевою, другою режисеркою фiльму Оленою Дукаценко.

Гостями заходу також будуть виконавиця ролi мами Марiï у фiльмi «Чому я живий» Анастасiя Борисова та виконавиця ролi Фросi Анастасія Марків, для якої це кінодебют.

У межах рауту відбудеться підписання меморандуму про співпрацю між Волинською облдержадміністрацією, Одеською кіностудією та Волинською кінокомісією.

У прокат фільм «Чому я живий» вийде з 4 листопада 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus